Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Endnu et godt regnskabsår for DK Company

I 2015 slog DK Company sin egen omsætningsrekord, og historien gentager sig endnu en gang, viser seneste årsregnskab fra koncernen.
I 2015 slog DK Company sin egen omsætningsrekord, og historien gentager sig endnu en gang, viser seneste årsregnskab fra koncernen.

DK Company kan gå på sommerferie med den gode nyhed om, at de i løbet af 2016 formåede at omsætte for 2,8 mia. kroner – 344 mio. kroner mere end i forrige regnskabsår. Også resultatet før skat er steget med 12% til 104 mio. kroner, hvilket aldrig har været højere.

Selvom omsætningen er tilfredsstillende og forventningerne indfriet, er der ifølge koncerndirektør, Jens Poulsen, plads til forbedringer på bundlinjen:

”Jeg glæder mig over, at vi også lykkes med at skabe god organisk vækst efter en årrække med større, strategiske opkøb. Den organiske vækst udgør cirka otte procent af den totale vækst, hvilket er et tilfredsstillende niveau. Den positive udvikling er spredt geografisk på flere end 60 markeder og vores 20 brands, og vores forretningsgrundlag er klart blevet styrket gennem det seneste år med endnu risikospredning på grund af de mange brands på mange markeder,” siger han i en pressemeddelelse.

DK Company måtte i 2016 punge et to cifret millionbeløb ud, da de opkøbte de tre brands Culture, Educe og Pulz Jeans. Tre forskellige brands, der hver især skal styrke den samlede portfolio: Culture kom ind i koncernen med en stor omsætning og en bred kollektion, Pulz skal styrke DK Companys udvalg af underdele og Educe er vigtig i forhold til salg af ekspresvarer. Årsregnskabet tyder på, at opkøbene har været indbringende.

Kalenderen skriver juni, og resultatet af årets første seks måneder er lige om hjørnet – og på nuværende tidspunk tegner 2017 til at være endnu et godt år:

”Vores tre afsætningskanaler, wholesale, retail og online, afsætter som forventeligt omkring 25 millioner stykker tøj, og alle kanaler bidrager positivt til bundlinjen. Det er en tilfredsstillende udvikling, og allerede ved vores forestående halvårs­regnskab er indtjeningen større end for hele 2016,” siger Jens Poulsen, der for dette år forventer et resultat på minimum det dobbelte af 2016 og en omsætning, der runder de 3,1 mia. kroner i 2017.