Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Økonomi

Levi’s bevilger 350.000 dollars til bæredygtige projekter

En række iværksættere har netop fremlagt sine ideer til, hvordan vandforbrug i modebranchen kan mindskes, og med økonomiske tilskud fra Levi’s kan forslagene blive til virkelighed.
En række iværksættere har netop fremlagt sine ideer til, hvordan vandforbrug i modebranchen kan mindskes, og med økonomiske tilskud fra Levi’s kan forslagene blive til virkelighed.

Levi Strauss & Co. Collaboratory er navnet på Levi’s’ stipendiatprogram for iværksættere, der arbejder for at skabe en mere bæredygtig modeindustri. Initiativet blev lanceret sidste sommer, og formålet er at give entreprenører i branchen mulighed for at sparre med og lære af veteraner og erfarne aktører – og ikke mindst at komme med gode ideer til, hvordan modebranchen kan forandres og forbedres.

Hvert år sætter programmet fokus på sociale og miljømæssige udfordringer, som industrien står overfor – i år er vand omdrejningspunktet. Medlemmerne af programmet er på nuværende tidspunkt 10 udvalgte virksomhedsledere, alle med bæredygtighed som mærkesag.

Den årlige uddannelsesworkshop har netop fundet sted, hvor medlemmerne hver især har fremlagt deres forslag til projekter, der blandt andet kan reducere vandbruget. De bedste løsninger får tildelt økonomiske midler, og Levi’s har bevilget 350.000 dollars, svarende til cirka 2,3 mio. kroner.

Kavita Parmar, grundlægger af IOU Project, er blandt medlemmerne af Levi Strauss & Co. Collaboratory, og årets tema faldt i god jord hos hende:

”Vand er den største udfordring, som vi står over for globalt set i de kommende årtier, og vores industri er en af ​​de største aftagere. Med den økonomiske støtte og videndeling, tror jeg på, at vi kan gøre en forskel i modeindustrien.”

Også vicepræsident for stipendiatprogrammet, Paul Dillinger, ser store muligheder for projektet:

”Vi er beærede over at samle den næste generation af globale ledere for at dele ideer, ambitioner og innovationer for at opnå et fælles mål om at fremskynde bæredygtighed i modeindustrien. Vi glæder os til at se at Collaboratory-medlemmernes løsninger blive til virkelighed og derved inspirere til fremtid med bæredygtige beslutningstagere,” siger han.

Læs mere om projektet og medlemmerne her.