Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

ELLE Style Awards laver tøjindsamling

I aften løber dette års store modeprisfest af stablen, og i den sammenhæng vil ELLE Danmark sætte fokus på genbrug og velgørenhed, som led i et samarbejde med Røde Kors og H&M.
I aften løber dette års store modeprisfest af stablen, og i den sammenhæng vil ELLE Danmark sætte fokus på genbrug og velgørenhed, som led i et samarbejde med Røde Kors og H&M.

Vanen tro, afholdes i aften den femte udgave af ELLE Style Awards i DR’s Koncertsal. Men i år skal spidsen af den danske modebranche have mere end deres gode humør med til festen – ELLE Danmark har bedt de gæsterne om at medbringe ekstra tøj hjemmefra og donere det i den gode sags tjeneste.

Opfordringen kommer som et led i et stort samarbejde mellem ELLE Danmark, Røde Kors og H&M, bannerført af kampagnen ‘Recycling Fashion with Love’ – en kampagne, der kombinerer mode, genbrug og velgørenhed. Det donerede tøj vil nemlig blive videresolgt ved et eksklusivt event i H&M, og overskuddet går ubeskåret til Røde Kors.

Genbrug er vejen frem
Ifølge chefredaktør på dansk ELLE, Cecilie Ingdal, er initiativet et forsøg på at understrege, at genbrug er vejen frem, hvis modebranchen skal tage mere ansvar.

“Bæredygtighed er kommet højt på agendaen hos mange modevirksomheder og er også et tema, som har stigende betydning for mange modebevidste kvinder. Når vi i forbindelse med dette års ELLE Style Awards vælger at samarbejde med H&M og Røde Kors, er det for at skubbe yderligere på den udvikling og kommunikere endnu stærkere og tydeligere, at den bedste form for bæredygtighed er at give brugt tøj nyt liv,” fortæller Cecilie Ingdal i en pressemeddelelse.

Også både Røde Kors og H&M ser stort potentiale i at slå pjalterne sammen, i ønsket om at gøre en forskel:

“Via ELLE Style Awards får vi mulighed for at sætte fokus på Røde Kors gennem den gode genbrugshistorie. Brugt tøj har masser af værdi, når det kan sælges videre, og sammen med ELLE og H&M har vi nu mulighed for at sælge genbrugstøj til fordel for vores vigtige hjælpearbejde,” lyder det i pressemeddelelsen fra marketingkonsulent i Røde Kors, Louise Holk, hvortil H&Ms danske bæredygtighedschef, Mia Møgelgaard, kan tilføje:

“Vi elsker mode i H&M, og vi mener, at alt tøj fortjener et langt liv. Vi vil også gerne støtte op om andre bæredygtige tiltag, der kan forlænge tøjets levetid. Derfor er vi rigtigt glade for at samarbejde med ELLE og Røde Kors om denne fælles mærkesag.”

Foruden showets gæster, vil også ELLE-redaktionen donere tøj fra deres private garderober, ligesom H&M vil supplere med kjoler fra deres Conscious Exclusive-kollektioner.

‘Recycling Fashion with Love’-eventet finder sted den 21. juni, i H&Ms butik på Amagertorv 23, 1160 København K.