Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

MUNTHE nomineret til Københavns Erhvervspris

Naja Munthes brand anerkendes for at være ”et stærkt kreativt modebrand, der sætter den danske modescene på internationalt niveau,” og er nomineret i kategorien ’Attraktiv By’.
Naja Munthes brand anerkendes for at være ”et stærkt kreativt modebrand, der sætter den danske modescene på internationalt niveau,” og er nomineret i kategorien ’Attraktiv By’.

Der er sket mange spændende ting hos MUNTHE over de sidste par år – et comeback til modeugen i februar i år efter tre års fravær, og en større omstrukturering i 2013, der betød at Naja Munthe blev eneejer af virksomheden.

Og nu er brandet blevet indstillet til Københavns Erhvervspris 2017, i kategorien ’Attraktiv By’. Brandet er med i kapløbet om prisen, sammen med fire andre virksomheder, der alle ifølge Københavns Kommune, bidrager til at gøre det københavnske bymiljø mere attraktivt. De nominerede viser et bredt spektrum af virksomheder, der går ud over retail, og inkluderer Brøchner Hotels, Henning Larsen Architects, Tagtomat og The Coffee Collective. Københavns Kommune begrunder nomineringen af MUNTHE med følgende:

”MUNTHE er et stærkt kreativt modebrand, der har været med til at sætte den danske modescene på internationalt niveau. Virksomheden er et eksempel på, at forretning og bæredygtighed kan gå hånd i hånd ved at have holdning og omsorg til samfundet. Virksomheden var blandt de første i Danmark, som lavede tøj, der blev solgt til fordel for velgørenhed blandt andet til bekæmpelse af Brystkræft, Mødrehjælpen, Røde Kors, Børnekræftens Hus, med flere. MUNTHE holder to gange årligt store internationale modeshows, der tiltrækker mange udenlandske kunder og presse. Virksomheden er desuden inde i en positiv vækstkurve, hvilket har positiv effekt på antallet af ansatte.”

Naja Munthe mener, at nomineringen sender et betydningsfuldt signal til den danske modebranche.

”Denne nominering er ekstrem vigtig, da den viser at modeindustrien godt kan hånd i hånd med både en skarp forretningstilgang, en kreative platform samt en et ønske om at hjælpe andre og gøre en forskel. MUNTHE har i mange år holdt spektakulære shows og generelt været med til at markere Danmark som en design-nation. MUNTHE genererer arbejdspladser, også for sårbare personer og har en ansvarlig holdning til at støtte op om hjælpearbejde,” siger Naja Munthe til Fashion Forum.

Foruden kategorien ’Attraktiv By’, uddeles yderligere to priser, ’Innovation’ og ’Miljø og CSR’, til danske virksomheder, der har udmærket sig inden for de opstillede kriterier. Her bliver der blandt andet taget højde for virksomhedens omsætning og arbejdspladser for 2015 og 2016, eksport, bidrag til ekstra værdi for borgere og erhvervsdrivende, med mere.

De tre vindere af årets erhvervspris bliver kåret af en dommerkomite bestående af medlemmer fra Københavns Erhvervsråd og de involverede borgmestre. Disse vil udnævne vinderen inden for hver kategori den 7. juni, under Københavns årlige erhvervsdialogmøde på Københavns Rådhus.

Udover selve prisen får de vindende virksomheder ligeledes en plads i Københavns Erhvervsråd i et år.