Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Boozt.com vil børsnoteres inden sommer

Den svenske onlinegigant regner med at være på børsen indenfor de næste to måneder, og det skal bringe både vækst og udvide forretningen.
Den svenske onlinegigant regner med at være på børsen indenfor de næste to måneder, og det skal bringe både vækst og udvide forretningen.

Boozt.com har netop offentliggjort, at de satser på en børsnotering senest i juni i år, og at de indledende øvelser allerede er sat i værk. Det skriver Børsen. Både ejere og ledelse er blevet enige om, at Boozt.com skal på børsen i Stockholm frem for København.

“Der er ekstreme stordriftsfordele i denne branche, og vi har brugt op mod 100 millioner svenske kroner på vores nye, automatiserede lager med 130 robotter. Det er jo et marked, der opererer med fri fragt og fri retur, og så er det simpelthen svært at forrente sine penge, hvis ikke man har volumen,” siger Hermann Haraldsson, administrerende direktør i Boozt.com, til Børsen og fortsætter:

“Der kan jo komme opkøbsmuligheder. Vi skal have krudt, så vi kan stå i spidsen for den konsolidering af markedet, der snart kommer.”

Det nuværende tidspunkt ventes Boozt.coms markedsværdi at lande i omegnen af 4 milliarder svenske kroner, svarende til 3,1 milliarder danske, men det er ikke noget, som den administrerende direktør har ville bekræfte.

Tid til at træde ind i de voksnes rækker
I dag ejes Boozt.com primært af de to venturefonde, danske Sunstone og svenske Verdane Capital, men også Sampension, Friheden Invest og Ecco Holding sidder på dele af virksomheden, mens medarbejdere og ledelse sidder på omtrent 10-15%.

Ifølge Jimmy Fussing Nielsen, ledende partner hos Sunstone, er Boozt.coms børsnotering på tapetet netop nu, fordi venturefondene efterhånden har udtjent deres rolle, hvorfor der brug for nye ejere til selskabet:

“Vi er jo typisk med i fødsels- og i teenagefasen for virksomhederne. Nu er Boozt.com på vej til at træde ind i de voksnes rækker, og når man gør det, kommer der en masse ting, man skal tage stilling til. Og der er en børsnotering en af tingene,” siger han til Børsen.

Og det kan Bjørn Kroghsbo, senior porteføljemanager hos Sampension, stemme i med:

“Markedet er parat. At der er et godt aktieklima i øjeblikket er også en væsentlig grund,” fortæller han.

Ifølge en opgørelse fra analysehuset Euromonitor, har det nordiske tøjmarked en af de bedste statistikker for gennemsnitlig ordrestørrelse i Europa, og blandt de fem største online-tøjforhandlere, er Boozt.com det hurtigst voksende i løbet af de seneste tre år.