Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

hummel giver hint om profil på kommende direktør

Rekrutteringsprocessen er i fuld gang hos hummel, der i øjeblikket leder efter en ny direktør. Omsætningen skal fordobles – sådan lyder kravet til den nye til topposten.
Rekrutteringsprocessen er i fuld gang hos hummel, der i øjeblikket leder efter en ny direktør. Omsætningen skal fordobles – sådan lyder kravet til den nye til topposten.

Hvis vi spoler tiden fire måneder tilbage stod Søren Schriver i spidsen for hummel – en virksomhed, der havde nået en omsætning på én milliard kroner i 2016. En milepæl, der havde taget næsten 100 år at opnå, ifølge Christian Stadil.

Men så brød fanden løs, og Christian Stadil valgte at fyre daværende direktør, Søren Schriver, i starten af februar. Siden da er jagten på en ny person til posten sat ind og nærmer sig sin afslutning.

”Vi har en spændende topkandidat, som jeg glæder mig til at kunne præsentere inden for ganske kort til,” fortæller Christian Stadil til TV2 Business.

Den, der ender med at kunne sætte sig i direktørstolen, skal kunne fordoble omsætningen, så hummel runder to milliarder kroner. Det kræver sin mand – eller kvinde – at nå sådan en målsætning. En trebenet strategi skal få hummel i mål, siger Christian Stadil i et interview med TV2.

”Digitalisering er første del af strategien – vi sælger kun for under fem millioner kroner online, og salget derfra skal vækste. Derfor lancerer vi i år en ny, online platform,” siger Christian Stadil, og uddyber, at de internt er ved at sætte et hold, der kan løfte opgaven. Eksempelvis er Moussa Mchangama ansat som creative content specialist.

”For det andet oplever vi et øget margin-pres, så skal vi kigge på egne kanaler – salg gennem vores butikker og salg i shop-in-shops,” siger Christian Stadil. Det betyder blandt andet, at hummel vil åbne flere butikker, i for eksempel Japan, skriver TV2.

”Punkt tre: Fashion. Halvdelen af vores omsætning kommer fra moderelaterede produkter, som tøj og sko. Det er kommet lidt snigende, men det skal vi have mere fokus på.”

Men den mest afslørende pointe i interviewet med TV2 er Christian Stadils afsluttende kommentar, i forlængelse af udtalelsen om et øget fokus på fashion:

”Det kommer måske til at afspejle sig i forhold til rekruttering af den nye CEO.”

Hvorvidt hummel henter profil fra modebranchen, vil den kommende tid vise.