Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: Et eksklusivt indblik i bæredygtig tekstilproduktion hos Stine Linnemann, kostumeudstilling fra Det Kgl. Teater og maj-festival hos Mads Nørgaard.
Nyheder fra ind- og udland: Et eksklusivt indblik i bæredygtig tekstilproduktion hos Stine Linnemann, kostumeudstilling fra Det Kgl. Teater og maj-festival hos Mads Nørgaard.

Fashion Revolution Week-event:
Den danske tekstildesigner og ejer af brandet LINNEMANN, Stine Linnemann, har valgt at åbne dørene til sit væve-værksted, i forbindelse med aktuelle Fashion Revolution Week. Lørdag den 29. april vil Stine Linnemann derfor byde velkommen i en ofte lukket del af modeverdenen og fortælle om sit arbejde med tekstiler til store internationale brands, som Louis Vuitton, Calvin Klein og Fritz Hansen. Derudover vil hun fortælle om sin personlige overgang til en mere bæredygtig tøjproduktion med sit eget brand, og herunder om sit tætte samarbejde med socialøkonomiske producenter i Danmark og et fairtrade væveri i Etiopien. Læs mere om eventet her.

Arbejdernes internationale kampdag:
I dag holder Mads Nørgaard traditionen tro sin årlige 1. maj festival, i butikken på Strøget i København. Til arrangementet vil der blive solgt eksklusive showpieces og kollektionsprøver, og underholdningen leveres af blandt andre DJ Emilie Lilja og Emil Lange. Læs mere om eventet her.

Velgørenhed:
Det danske børnetøjsmærke, name it, har valgt at støtte Danske Hospitalsklovne, med lanceringen af to nye limited edition T-shirts. De to T-shirts er designet i samarbejde med to af landets hospitalsklovne, der dagligt er i kontakt med syge børn, som er indlagt på landets hospitaler, og vil blive solgt både i butikker og online. Alt overskud fra salget går derefter ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

Modefilm:
Skandinaviens største modefilmsfestival, Copenhagen Fashion Film Festival, er i fuld gang, og i aften afholdes den store prisfest i Empire Bio i København. Her vil modefilmens største kommende talenter vil blive kåret af en prominent jury, bestående af nogle af de bedste designere, filminstruktører og moderedaktører i Danmark. Her kåres blandt andet den bedste idé til en modekortfilm, i samarbejde med Magasin. Festivallen byder derudover også på forskellige modefilmsarrangementer, hvor man blandt kan se eller gense filmen ’The First Monday in May’, på onsdag den 3. maj. Læs mere om eventet og tilmeld dig her.

Kostumeudstilling:
Nu kan man få et unikt indblik i en verden af glamour, når Rødovre Centrum udstiller intet mindre end 30 spektakulære kostumer fra Det Kgl. Teater. Hvert kostume har sin helt egen historie og har været båret af skuespillere og sangere i forestillinger som King Lear, Maskerade og La Triviata. Kostumerne er designet af både Det Kgl. Teaters egen kostumeafdeling og eksterne kostumedesignere og scenografer som Karin Betz og som Anja Vang Kragh. Se udstillingen på festpladsen i Rødovre Centrum frem til d. 7. maj.

Upcoming designere:
Det internationale modemagasin, ELLE, har sat sig for at kaste lys på nogle af de kommende designtalenter, der findes rundt omkring i verden. Derfor har chefredaktørerne fra de 46 forskellige ELLE-magasiner globalt i denne uge udvalgt deres yndlings upcoming modedesignere fra deres eget land, samt tre af designerens looks. Ikke overraskende valgte den danske redaktør, Cecilie Ingdal, den talentfulde – og allerede anerkendte – designer, Cecilie Bahnsen, som sin favorit. Herefter kan alle andre modeelskere, indtil den 24. maj, stemme på sin egen favorit, og hermed være med til at sætte fokus på fremtidens talenter inden for mode.

Butiksåbning:
Den australske sæbeproducent, Aesop, har længe været populær herhjemme for sine effektive produkter og ikke mindst flotte indpakning. Allerede nu kan produkterne købes i Aesops butik på Værnedamsvej på Frederiksberg, men fra i dag af kan Nyhavn også bryste sig af at forhandle de omtale sæber og cremer, på Store Strandstræde 8.