Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Vogue Arabia i begyndervanskeligheder

I løbet af den sidste uge har det kun to numre gamle Condé Nast-publikation afsat sin chefredaktør og indsat en ny.
I løbet af den sidste uge har det kun to numre gamle Condé Nast-publikation afsat sin chefredaktør og indsat en ny.

Da det tilbage i sommeren 2016 blev annonceret at Mellemøsten ville få sin egen udgave af Vogue, og det med den saudi arabiske prinsesse Deena Aljuhani Abdulaziz i spidsen, fik nyheden en positiv modtagelse.

Det første magasinet kom i marts i år og havde topmodellen Gigi Hadid på forsiden, skudt af Inez og Vinoodh. April-udgaven, som Deena Aljuhani Abdulaziz lige nåede at fejre for blot 14 dage siden, har den hollandske model Imaan Hammam, på forsiden.

Men nu er prinsesse Deena Aljuhani Abdulaziz altså blevet fyret fra stillingen, og meget tyder på, at det er på grund af uenigheder mellem hende og Condé Nast-ledelsens planer for, hvordan magasinet skal drives. Til Business of Fashion sagde hun i torsdags:

”Jeg står ved mine værdier og visioner for Vogue Arabia. Jeg nægtede at gå på kompromis, da jeg følte at udgivernes værdier var i konflikt med vores læseres og den autentiske stemme som magasinet skulle have.”

Flere medier har da også lagt mærke til Deena Aljuhani Abdulaziz’ personlige Instagram, i dagene op til fyringen. Onsdag lagde hun et billede fra filmen Scarface op med hashtagget #mood og dagen efter, et ikonisk Irving Penn-billede fra serien Veiled Mystery of Morocco af to mellemøstlige kvinder dækket fuldstændig til med kommentaren: ’There is us, and then there is how we are percieved”, som flere mener, er en direkte kommentar til hendes uenighed med Condé Nast i forhold til, hvordan man bør lave et magasin til mellemøstlige kvinder.

Ikke desto mindre er en ny chefredaktør fundet. Manuel Arnaut kommer til stillingen fra en ligeså chefredaktørpost hos Architechtural Digest Middle East. Han har tidligere været involveret i portugisisk Vogue og GQ samt samme publikationer i Brasilien. Han er den tredje mand i rækken, der i år har sat sig som chefredaktør på et Vogue-magasin. I sidste uge blev Edward Enninful udpeget til at følge i fodsporene på Alexandra Shulman på britisk Vogue, og i begyndelsen af året overtog Emanuele Farneti teten på Vogue Italia efter den afdøde Franca Sozzani.