Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny særudstilling viser Erik Mortensens haute couture

Designmuseum Danmark åbner en stor udstilling med omkring 70 kreationer fra den danske designers glansperiode i tiden 1982-1995.
Designmuseum Danmark åbner en stor udstilling med omkring 70 kreationer fra den danske designers glansperiode i tiden 1982-1995.

Håndværket er et fremtidigt indsatsområde på Designmuseum Danmark, og det er samtidigt et gennemgående tema på udstillingen af Erik Mortensens haute couture.
Udstillingen beskriver også et helt særligt kapitel af den danske modehistorie og et talent, der har haft stor betydning for senere generationer af modedesignere. Udstillingens kurator, inspektør på Designmuseum Danmark, Kirsten Toftegaard, siger:

”Vi ønsker med udstillingen at komme helt tæt på håndværket og vise haute couturens særlige kvaliteter. Og så er udstillingen selvfølgelig også en hyldest til Erik Mortensen, hans talent og den elegance, han tilførte moden. Erik Mortensens design fra 1980’erne tegner et elegant og underspillet billede af tidens power-kvinde med markerede skuldre, shorts til hverdag og fest, og fordi det er haute couture – en umådeholden brug af materialer – fed silke, velour og chiffon og broderier på de store gallakjoler. Hans design kunne ind imellem være udfordrende, men blev aldrig vulgært.”

Sort og sofistikeret
Erik Mortensens sofistikerede og ikke mindst passionerede tilgang til design, er hans mange kollektioner det bedste bevis på. I tiden som chefdesigner hos Pierre Balmain opnåede Erik Mortensen ikke alene stor anerkendelse hos sine kunder, han blev også hædret af kollegaerne i branchen. Tre gange modtog han hvad der svarer til modebranchens Oscar, den prestigefulde Le Dé d’Or (også kaldet Det Gyldne Fingerbøl).

Udstillingen er bygget op omkring en række temaer, der giver indblik i Erik Mortensens unikke designtalent, arven fra Balmain, designprocessen, glæden ved materialerne og det sublime håndværk, hans fascination af farven sort og legen med transparente tekstiler og den nøgne hud. Herudover er områder i udstillingen viet præsentation af modeshows og fortællingen om de private kunder, hvoriblandt kendte og kongelige spiller en rolle.

Udstillingen ’I AM BLACK VELVET…’ – ERIK MORTENSEN HAUTE COUTURE vises fra 16. juni 2017 – 28. januar 2018