Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Cecilie Bahnsen videre i LVMH-finale

Det danske stjerneskud er gået videre til den sidste del af den franske modegigants prestigefyldte konkurrence.
Det danske stjerneskud er gået videre til den sidste del af den franske modegigants prestigefyldte konkurrence.

Først var der 21 nominerede med i kapløbet om LVMHs Young Fashion Designer Prize. Nu er der otte finalister, og Cecilie Bahnsen er en af dem.

Det bliver afgjort den 16. juni hos Louis Vuitton Foundation i Paris, hvem der løber med titlen såvel som præmien på 300.000 euro og et etårigt forløb hos LVMH, der inkluderer rådgivning i alle aspekter af at drive et brand.

Det er en lang række af de højest placerede redaktører, indkøbere, stylister og andre modeaktører, der har stemt på, hvem der skulle gå videre i finalen, ligesom det er en jury af industriens absolutte top, der udvælger vinderen: Karl Lagerfeld, Phoebe Philo, J.W. Anderson, Marc Jacobs, Riccado Tisci, Nicholas Ghesquière, Maria Grazia Chiuri, Humberto Leon og Carol Lim, og tre modekonglomeratets øverste direktører.

Cecilie Bahnsen fortalte tilbage i februar, at nomineringen var noget af det største hun havde oplevet.

”Det er jo alle dem man har set op til hele sin karriere, så det giver en ret nervøs fornemmelse, men derudover er det bare fantastisk.”

Nu er den danske designer et skridt nærmere målet om for alvor at få markeret hendes brand på det internationale modekort.

Læs om de andre finalister her.