Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Få hjælp til at arbejde bæredygtigt

Danske modevirksomheder har en unik mulighed for at få rådgivning til at trække deres designproces i en bæredygtig retning.
Danske modevirksomheder har en unik mulighed for at få rådgivning til at trække deres designproces i en bæredygtig retning.

’Design for Longevity’ er navnet på det treårige EU-støttede bæredygtighedsprojekt, som Danish Fashion Institute har søsat, i samarbejde med ECAP (the European Clothing Action Plan). Projektet er ledet af Tobias Noe Harboe hos Danish Fashion Institute, og henvender sig direkte til designerne i ønsket om at øge den bæredygtige bevidsthed allerede i designprocessen.

Danish Fashion Institute og ECAP afholdte otte workshops i efteråret 2016, for at indhente empiri til, hvad designere har brug for af viden og værktøjer, for at kunne skabe mere langtidsholdbare produkter.

Gratis hjælp
Men allerede nu er ECAP-projektet så langt i processen, at det kan tilbyde modevirksomheder, der har brug for hjælp til at inkorporere bæredygtighed i hele deres forretning, adgang til rådgivning.

”Projektet er virkelig godt i gang, men det er stadig muligt for designere og virksomheder at deltage. Især dem fra Danmark, Storbritannien og Holland, bliver højt prioriteret,” siger Tobias Noe Harboe og fortæller, at det ECAP kan bidrage med er at give virksomheder og designere assistance i beslutningsprocessen:

”Det er en form for gratis konsulentvirksomhed, men det betyder ikke, at deltagerne ikke selv skal lægge tid og kræfter i projektet. ECAP kan agere støtte og bidrage med kommunikation, konsultation og viden på de forskellige områder – godt hjulpet af den nye advisory group, der kan guide og rådgive partnere på forskellige projekter.”

Ekspertpanel til rådighed
ECAP har nemlig offentliggjort otte nye rådgivere, der tilsammen danner projektets nye advisory group, og som skal være med til at øge indsatsen ved at dele ud af deres ekspertise og indflydelse, til gavn for designere og tøjvirksomheder i hele EU-regionen:

”Den nye advisory group kan gavne projektet på mange måder. Dels gavner det den rækkevidde, som ECAP får, fordi det er nogle vigtige profiler, men det er også brugbart i forhold til at understøtte holistiske løsninger for modebranchen, fordi de repræsenterer hver deres led i værdikæden, og derfor kan bidrage med en bred vifte af vidensdeling,” siger Tobias Noe Harboe.

Tobias Noe Harboe er selv designer og har tidligere arbejdet for Henrik Vibskov og Bruuns Bazaar, og han opfordrer de danske virksomheder til at udnytte den oplagte mulighed, hvis de ønsker tage del i en mere miljøvenlig industri.

Du kan læse mere om ECAP her og den nye advisory group her.