Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Dansker vinder prestigefyldt pelskonkurrence

Milanos modeuge bød på talentkonkurrencen, Remix, hvor danske Morten Ussing fik førstepladsen.
Milanos modeuge bød på talentkonkurrencen, Remix, hvor danske Morten Ussing fik førstepladsen.

Tilbage i januar blev Morten Ussing udvalgt til at vise tre pelsdesigns under den internationale pelsbranche, IFFs (The International Fur Federation), årlige designkonkurrence, der netop er afholdt under Milanos modeuge. Hundredevis af internationale designstuderende havde tilmeldt sig konkurrencen, og kun 10 talenter gik videre til finalen.

Morten Ussing, der er uddannet fra Designskolen Kolding og Central Saint Martins, løb med sejren – hvilket kom bag på designeren:

”Det var vildt og overvældende at vinde, og meget overraskende. Jeg har aldrig deltaget i konkurrencer før, for hvordan konkurrerer man lige om tøj. Men da Kopenhagen Fur kontaktede mig og spurgte, om jeg ville være deres repræsentant i konkurrencen, kunne jeg ikke sige nej.”

Morten Ussing og Kopenhagen Fur har arbejdet tæt sammen om at udvikle de designs, Morten Ussing stillede op med. Samarbejdede startede tilbage i september, da Kopenhagen Fur så hans første kollektion.

”Der var noget interessant ved denne nye designer og hans originale brug af farver og former. Han skabte altså en nysgerrighed og fik os til at overveje, hvad der ville ske, hvis vi lod ham eksperimentere med pels,” fortæller buntmager hos Kopenhagen Fur, Mikkel Ø. Schou.

”Jeg har stået for ideerne og visionen, og Kopenhagen Fur har hjulpet mig med den tekniske del, og de har syet produkterne. Det er første gang, jeg arbejder med pels, og jeg er derfor gået ind til opgaven med indstillingen om, at alt kan lade sig gøre. Det har været en intens og eksperimenterende proces,” siger Morten Ussing.

Sidste år var der også en dansker – og Designskolen Kolding dimittend – blandt vinderne. Her løb Louisa Øgaard Reinholt Jakobsen med konkurrencens publikumspris.