Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Navne

Mod magtens bæredygtige tinder

Jonas Eder-Hansen tiltræder international respekteret bestyrelse.
Jonas Eder-Hansen tiltræder international respekteret bestyrelse.

Det store arbejde med bæredygtighed, der har været et udtalt fokus område for Danish Fashion Institute siden 2009, da man afholdt Copenhagen Fashion Summit første gang, er begyndt at bære frugt internationalt. Således er Chief Content Officer for Danish Fashion Institute og Global Fashion Agenda, Jonas Eder-Hansen, blevet valgt ind i Sustainable Apparel Coalitions bestyrelse.

Jonas Eder-Hansen har stået i spidsen for DAFIs bæredygtighedsarbejde de sidste seks år, herunder videreudviklingen af branchetopmødet Copenhagen Fashion Summit, og nu også det strategiske arbejde som Global Fashion Agenda ruller ud.

Det er mange års arbejde dedikeret til bæredygtighed, der har landet Jonas Eder-Hansen en plads i Sustainable Apparel Coalitions (SAC) bestyrelse. SAC er verdens største sammenslutning af interessenter fra alle dele af modeindustrien, hvis formål er at arbejde for en mere bæredygtig branche og et fælles måleredskab for branchens indsats – det såkaldte Higg indeks.

I forbindelse med sammensætningen af SACs bestyrelse, er der oprettet tre nye pladser til eksperter inden for områderne teknologi, finansiering og EU-politik. Sidstnævnte er den post Jonas Eder-Hansen skal bestride de næste tre år.

”At SAC har valgt at udvide sin bestyrelse er et strategisk valg, i forhold til, hvor man har vurderet det er vigtigst at sætte ind i de kommende år. Der kommer til at ske så meget på lovgivningsniveau, særligt i EU, og her er det essentielt, at SAC konstant er opdateret for at tilpasse og optimere sit arbejde. Og vice versa. At der fra politisk side også bliver gjort brug af den ekspertviden, der er samlet i bestyrelsen, inden love bliver vedtaget” siger Jonas Eder-Hansen.

I bestyrelsen sidder også ledende kræfter fra brands som Nike, Levi’s og Patagonia. Ligeledes er nogle af Asiens største leverandørvirksomheder repræsenteret og organisationer som Natural Resources Defense Council og ILO Better Work Program.

Som sagt skal Jonas Eder-Hansen særligt varetage SACs interesser i forhold til den EU-politiske dagsorden, og han har også nogle helt konkrete målsætninger for de næste års arbejde. Blandt andet at klargøre, hvordan bæredygtighed bliver en god forretningsmodel, der ikke kommer i karambolage med lovgivningen.

”Der sker meget lige nu rent politisk, som har relation til bæredygtighedsarbejdet. Som udgangspunkt mener jeg, at vi har med en kæmperisiko at gøre, hvis man tager de traditionelle forretningsbriller på, og derfor skal koblingen mellem offentlige anliggender og bæredygtighed gøres klarere. Eksempelvis at bygge bro imellem brands’ og producenters juridiske afdelinger og bæredygtighedsarbejde, så indsatsen tilpasses og prioriteres som en del af virksomheders strategi,” forklarer Joans Eder-Hansen.

Derudover kommer Jonas Eder-Hansen også til at arbejde for transparens i leverandørkæder. SACs Higg indeks har allerede et netværk af 10.000 leverandører, og Jonas Eder-Hansen vil fokusere på en ensretning af eksisterende værktøjer og initiativer for at mindske forvirringen omkring de standarder modevirksomheder bør leve op til.