Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

hummel politianmelder fyret direktør

Uger efter Søren Schrivers fyring fremlægger Christian Stadil og hummel beviserne for bortvisningen. Der er ikke hold i anklagerne, mener Søren Schriver.
Uger efter Søren Schrivers fyring fremlægger Christian Stadil og hummel beviserne for bortvisningen. Der er ikke hold i anklagerne, mener Søren Schriver.

Indtil onsdag aften har både bestyrelsesformand Christian Stadil og nu tidligere direktør Søren Schriver gået stille med dørene omkring, hvorfor direktøren den 9. februar blev fyret og bortvist med øjeblikkelig virkning efter at have været ansat i hummel i 24 år.

De første udmeldinger lød på, at Søren Schriver havde handlet ”groft illoyalt og i direkte modstrid med selskabets interesser”, og at det drejede sig om hummels tyrkiske datterselskab.

På et pressemøde i går aftes tog Christian Stadil og hans far Thor Stadil dog bladet fra munden og gjorde offentligheden klogere på beskyldningerne. Den daværende direktør, Søren Schriver, skulle eftersigende have forsøgt at franarre familien Stadil et stort millionbeløb, for derefter at putte pengene i egen lomme.

Beskyldninger mod Søren Schriver er, at han er gået bag om ryggen på bestyrelse og ejer af hummel-koncernen samt har indgået aftaler for egen vindings skyld. Det drejer sig blandt andet om, at han ville få andele af hummels overskud i Tyrkiet samt penge fra et eventuelt salg af hummels tyrkiske selskab – et salg, han har forsøgt at overtale bestyrelsen til. Derudover er beskyldningen, at Søren Schriver ville have hummels tyrkiske partner, Zeynel Akbulut, til at købe en ejendom og sælge den igen, så Schriver kunne få en milliongevinst uden om Stadil. Det skriver Business.dk.

Familien Stadil har ifølge TV2 fundet korrespondancer, der beviser Søren Schrivers rolle i bedrageriet. Det var lederen af det tyrkiske datterselskab, der henvendte sig til hummels bestyrelse, fordi han var stærkt utryg ved, hvad der foregik. Sådan udlægger hummels advokat, Christian Th. Kjølbye, sagen.

Derudover afspillede Christian Stadil under ondsagens pressemøde en lydfil, der ifølge ham er beviset på, at Søren Schriver selv ville tage en stor del af fortjenesten. hummel har derfor valgt at politianmelde Søren Schriver på grund af mistanke om forsøg på at begå bedrageri og/eller mandatsvig over for hummel.

Søren Schriver gør krav på bonus
Men der er ikke hold i beskyldningerne, mener Finn Schwart, der er Søren Schrivers advokat. Og de er klar til at sagsøge hummel med krav om millioner i erstatning for uberettiget bortvisning.

”Vi har meddelt hummel pr. mail, at vi modsætter os, at betingelserne for bortvisningen skulle være opfyldt og har sagt, at vi vender tilbage. Nu sender vi et brev og beder dem om at betale det, vi mener, at Søren Schriver har krav på. Hvis de så siger hop i havet, starter retssagen. Og vi vil selvfølgelig rejse krav, hvor vi fastholder de bonusordninger, der er i henhold til Søren Schrivers kontrakt,” siger Finn Schwarz til Børsen.

De omtalte bonusordninger er, ifølge Børsen, løn i to år, en bonus på 6% af overskuddet i hummel før skat samt en bonus på 10% af indtægten ved et eventuelt helt eller delvist frasalg af aktiviteter herunder datterselskabet i Tyrkiet.

Begge parter har virket meget berørt over sagen. Det var en grådkvalt Christian Stadil, der deltog i pressemødet, og her dagen efter var Søren Schrivers udmelding til Børsen således:

”Jeg er oprørt over brutaliteten og insinueringerne, men jeg er endnu mere oprørt over, at Stadil inddrager min familie i sine fremturinger. Det overskred mine grænser. Alt, hvad jeg har foretaget mig, har været til hummels bedste. Og jeg er rystet over, at Stadil ikke engang spurgte mig om forholdene. En kort forklaring kunne have forhindret det hele. Jeg undrer mig over motivet bag ikke at spørge mig.”