Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Økonomi

hummel fyrer CEO

Den mangeårige direktør for hummel, Søren Schriver, er opsagt med øjeblikkelig virkning
Den mangeårige direktør for hummel, Søren Schriver, er opsagt med øjeblikkelig virkning

Torsdag aften sendte hummel en pressemeddelelse ud via Ritzau, hvor det fremgår at Søren Schriver er fortid i virksomheden. Begrundelsen for den pludselig fyring skyldes alvorlige uregelmæssigheder i en af koncernens tyrkiske datterselskaber.

»For to dage siden modtog jeg dokumentation for, at der i vores tyrkiske selskab er foretaget dispositioner, som ikke alene er groft illoyale, men som samtidigt er i klar modstrid med selskabet interesser,« siger Christian Stadil, der både er ejer og bestyrelsesformand i Hummel.

Pressemeddelelsen uddyber ikke nærmere, hvad de “alvorlige uregelmæssigheder” dækker over, idet hummels advokater i både Tyrkiet og Danmark er i gang med at granske, hvorvidt direktøren har foretaget andre beslutninger bag bestyrelsens ryg.

Ifølge Finans, der har talt med Christian Stadil, er det ikke muligt at sige, hvornår hummel forventer at have afdækket omfanget af, hvad der er sket.

»Undersøgelserne pågår. Der kan gå en uge og der kan gå flere måneder, før vi får resultatet. Vi ved det ikke,« siger Christian Stadil til Finans.

Det er en tydeligt bevæget bestyrelsesformand, der udtaler sig i pressemeddelelsen, især fordi Søren Schriver har været en del af hummels ledelse i rigtig mange år.

“Jeg er alt i alt meget chokeret over det, der er kommet frem, og samtidig også ked af det. Jeg har arbejdet tæt sammen med Søren Schriver i næsten 20 år. Det, der har fundet sted bag vores ryg, giver mig i sagens natur ikke noget valg – ansættelsesforholdet må selvsagt bringes til ophør øjeblikkeligt, og det er det blevet, lyder det fra hummel-ejeren.

Sent torsdag aften tog Søren Schriver kort bladet fra munden, og sagde til Finans:

“Den korte version er, at jeg er chokeret over det her. Jeg har været CEO i 24 år og stort set skabt værdi for brandet hvert eneste år. Jeg har opført mig fuldstændig loyalt i alle årene også nu. Så den dybere bevæggrund fra bestyrelsens side kender jeg ikke.”

Selskabet er gået i gang med at søge efter en ny administrerende direktør.