Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Asos offentliggør sin leverandørliste

Transparens er et af Asos' fokusområder, og planen er at udgive en oversigt over leverandører i foråret 2017.
Transparens er et af Asos' fokusområder, og planen er at udgive en oversigt over leverandører i foråret 2017.

Til marts offentliggør Asos en liste over alle de fabrikker, som virksomheden bruger til Asos’ eget mærke. Formålet er at gøre værdikæden transparent – det skriver Drapers.

Asos egne produkter er produceret på 498 fabrikker, hvoraf 88% af fabrikkerne ligger i Bulgarien, Kina, Indien, Rumænien, Tyrkiet og Storbritannien. Over 100.000 fabriksarbejdere er beskæftiget her.

At offentliggøre en leverandørliste er en del af onlinegigantens langsigtede strategi om transparens. I regnskabsåret 2018-2019 er Asos’ mål at have kortlagt stoffer og komponenter. Råvarer så som tekstilfibre samt naturlige og syntetiske materialer skal være kortlagt i 2020. Allerede i regnskabsåret 2017-2018 planlægger Asos at kortlægge dets primære og sekundære underleverandører. Det skriver de i deres ”Modern Slavery Statement” – et manifest fra 2015, der beskriver, hvordan de vil forebygge moderne slaveri i deres aktiviteter og forsyningskæde.

På nuværende tidspunkt arbejder Asos derudover på en undersøgelse blandt dets tyrkiske fabrikker, så medarbejderne kan give anonym feedback, via deres telefon, om deres arbejdsvilkår. Initiativet vil senere blive rullet ud i andre lande.

De 850 brands, som Asos forhandler på sin hjemmeside, er alle påkrævet at udlevere sin menneskerettigheds- og miljøpolitik til Asos, som en del af de kontraktuelle forpligtelser. Asos arbejder på at lave en afdeling, der kan støtte disse tredjepartsvirksomheder i etik og bæredygtighed.

Sidste efterår talte Fashion Forum med en række danske brands samt DM&T om netop offentliggørelse af leverandørlister, og der er stadig meget delte meninger herhjemme om, hvorvidt det er gavnligt for branchen eller ej.