Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Armoire Officielle går på lavt blus – for nu

Medstifter og designer Kjetil Aas fortæller, at en opbremsning er nødvendig for brandet, som en reaktion på en presset periode og et ønske om at vende tilbage til kerneværdierne.
Medstifter og designer Kjetil Aas fortæller, at en opbremsning er nødvendig for brandet, som en reaktion på en presset periode og et ønske om at vende tilbage til kerneværdierne.

Det danske brand Armoire Officielle har siden 2012 designet bæredygtigt tøj til både damer og herrer, men nu sætter de foden på bremsen. Det betyder blandt andet, at brandet fremover ikke vil producere to kollektioner, som førhen:

”Til trods for megen omtale og anderkendelse har vi kæmpet for vores overlevelse. Vi har derfor valgt at stoppe op og tænke over, hvad det egentlig er, vi gerne vil, og spørge om det overhovedet giver mening for os at arbejde med sæsoner og at designe hele kollektioner,” siger Kjetil Aas, medstifter og kreativ direktør i Armoire Officielle.

Alle SS17 ordrer er derfor blevet stoppet, og brandet var da heller ikke repræsenteret til den netop overståede modeuge, med en AW17-kollektion, som vanligt. Hvordan fremtiden kommer til at se ud for Armoire Officielle er endnu ikke klart:

”Vi ved ikke helt præcis, hvad der skal ske endnu og, men vi er inde i en proces, hvor vi nu og i de kommende måneder vil kigge på, hvilke andre måder vi kan arbejde på,” siger Kjetil Aas, der gerne vil tættere på de kerneværdier, som virksomheden blev grundlagt på.

Men indtil videre er der tale om en reaktion på situationen lige nu og her, og ikke en reel løsningsmodel. Brandets butik er stadig åben og forhandler Armoire Officielles produkter.

”Lige nu har vi mest af alt brug for tid til at finde ud af, hvordan vi skal takle det hele fremover. Personligt vil jeg gerne have mere tid og overskud til det kreative, som er min spidskompetence, og som man nogle gange nedprioriterer, når en virksomhed er presset på både tid og økonomi,” siger Kjetil Aas og afslutter:

”Til trods for kursskiftet, er jeg er stadig overbevist om, at den bæredygtige udvikling er den eneste retning, man kan gå indenfor modebranchen, og mit mål er stadig at være med til at præge den allerede eksisterende branche og den kommende generation af designere.”