Facebook Abonnér
15:42
|
17.03.2018
penge shopping kort_74

Black Friday er igen årets største handelsdag

Årets Black Friday slog sidste års omsætning. Især nethandel og betaling via mobilen steg i år.

| Viden Økonomi | af Karoline Kaae Svendsen

Danskerne brugte 2 mia. kroner på Black Friday, og slår derved sidste års omsætning, der lå på 1,98 mia. kroner. Sidste år var Black Friday årets største enkeltstående handelsdag, hvilket gør sig gældende igen i år. Det skriver Dansk Erhverv.

E-handlen stod for 236 millioner kroner, hvilket svarer til, at næsten hver ottende køb blev foretaget online og ikke i fysiske butikker. Disse tal vil stige de kommende dage, når pengene bliver trukket fra forbrugernes Dankort-konto, når varen bliver sendt fra butikken.

”Danskerne er blandt de mest e-handlende i verden, så det er lige så naturligt for os at lede efter gode tilbud online som i den fysiske handel. Derfor stod e-handlen også for en væsentligt del af den samlede handel på Black Friday,” siger politisk konsulent i Dansk Erhverv, Martin Barfoed.

Også hos Dansk Internet Handel, FDIH, har årets resultat overgået forventninger.

”Vi må bare sige, at særligt på nettet har både forbrugere og butikker i høj grad taget Black Friday til sig,” administrerende direktør, Niels Ralund, til Business.dk.

LÆS OGSÅ: Black Friday: Hvem er ansvarlig for udviklingen?

Danskerne betaler med mobilen
Betalinger online er i år 20% højere end sidste år. Det kan betalingsudbyderen, Clearhaus, berette. Ud over tendensen omkring en øget onlinehandel, markerer Black Friday også en tendens omkring, at danskerne i stigende grad har taget mobilbetaling til sig.

”Black Friday i år tegner til at slå alle rekorder for MobilePay online,” siger chef for MobilePay, Mark Wraa-Hansen, og fortæller til Business.dk, at niveauet for mobile betalinger online på Black Friday er mere end 1000% over den normale daglige brug af MobilePay til onlinehandel.

LÆS OGSÅ: Black Friday splitter den danske modebranche

Også i USA, hvor Black Friday har sin oprindelse, slog dagen rekorder. For første gang i historien brugte amerikanerne over 1 milliard dollars via mobilbetaling. I alt var onlinehandlen på 3,34 milliarder dollars på Black Friday og hele 5,27 milliarder dollars, hvis Thanksgiving-dagen – dagen før Black Friday – tælles med. 36% af trafikken til de største retailers kom fra mobile enheder, og det har derfor betalt sig for retailerne at mobil-optimere deres webshops og hjemmesider.

Læs også

Nyeste jobannoncer /

Instore Visual Merchandiser

Instore Visual Merchandiser

Københavnsområdet

Sales Assistants

Sales Assistants

Københavnsområdet

Eventpraktikant

Eventpraktikant

Københavnsområdet

Konstruktør

Konstruktør

Region Sjælland

Social Media Coordinator

Social Media Coordinator

Københavnsområdet

Indryk jobannonce

Mest populære lige nu /

Få de vigtigste nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev