Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Økonomi

KADK vil være førende på bæredygtighed

KADK og innovationscentret, Sustainia, slår sig sammen om et nyt initiativ, der fokuserer på at udvikle grønne designløsninger blandt de studerende.
KADK og innovationscentret, Sustainia, slår sig sammen om et nyt initiativ, der fokuserer på at udvikle grønne designløsninger blandt de studerende.

Tre år, 1.600 studerende, 150 afgangsprojekter og 17 verdensmål. Sådan lyder opskriften på et nyt initiativ, som KADK og Mandag Morgens innovationscenter for bæredygtige løsninger, Sustainia, står bag. De næste tre år vil designskolens medarbejdere og studerende fokusere på at udvikle løsninger ud fra FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed, de såkaldte Sustainable Development Goals. Det melder innovationshuset, Mandag Morgen, på deres hjemmeside.

Helt konkret indebærer det, at alle afgangsprojekter på arkitekt- og designuddannelserne i perioden 2016-2019 skal forholde sig til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Det forventes at dreje sig om i alt 150 afgangsprojekter. Om det nye og ambitiøse tiltag fortæller rektor for KADK, Lene Dammand Lund, til Mandag Morgen:

”Der bliver allerede i dag arbejdet med bæredygtige løsninger i masser af studieopgaver og forskningsprojekter, men det er endnu ikke almindelig kendt. For os er et fælles fokus på FN’s verdensmål en god måde at synliggøre, hvordan vores uddannelser kan bidrage til at skabe et mere bæredygtigt samfund.”

Foruden kreative og bæredygtige løsninger på globale problemer rummer initiativet også vækstmuligheder for det danske erhvervsliv. Under overskriften Sustainia Living, vil KADK og Sustainia vise, hvordan en grøn livsstil kan gøres til en erhvervssucces på linje med grøn teknologi.

Ifølge Mandag Morgen er en hurtig voksende efterspørgsel på bæredygtige produkter og løsninger at spore overalt i verden, og innovationshusets administrerende direktør, Erik Rasmussen, tror på, at projekterne vil skabe opmærksomhed.

”Danmark er i forvejen kendt for sit grønne mindset og som det lykkeligste og ’hyggeligste’ land i verden. Derfor er der ingen tvivl om, at vores bud på en sund livsstil, og hvordan vi igennem vores daglige forbrug og handlinger kan bygge morgendagens bæredygtige samfund, vil skabe international opmærksomhed. Her åbner der sig et spændende window of opportunities for danske virksomheder,” lyder det fra den administrerende direktør afslutningsvis.

D. 8. februar i Operaen vil KADK og Sustainia præsentere, hvordan visionen kan danne rammen om en ny erhvervssektor. Begivenheden vil både blive livestreamet og kommunikeret gennem Sustainias sociale mediekanaler. Senere vil løsningerne blive præsenteret på en digital platform, der skal være en slags global markedsplads for de bedste løsninger på en bæredygtig livsstil.