Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Økonomi

Travlt år for Ilse Jacobsen

Når Ilse Jacobsen skal gøre 2016 op, tegner der sig et billede af et spændende år med opture og udfordringer på tværs af virksomheden.
Når Ilse Jacobsen skal gøre 2016 op, tegner der sig et billede af et spændende år med opture og udfordringer på tværs af virksomheden.

Ilse Jacobsen ligger ikke på den lade side. Hun udvider konstant sin forretning med nye koncepter, og hendes portefølje tæller i dag både gummistøvler, tøjkollektioner, en spa i Hornbæk, en blomsterkæde og skønhedsprodukter. Alene i løbet af 2016 har forretningskvinden investeret i det nystartede, danske tøjfirma, Agurk, gennem DR-programmet ”Løvens hule”, lagt sag an mod Dansk Supermarked, fået investorer, og så er hendes blomsterbutik kåret som Gazelle-virksomhed.

Investorens rolle
For et halvt år siden deltog Ilse Jacobsen som investor i DR-programmet, ”Løvens hule”, der netop nu sendes på DR. Hun endte med at støtte tøjvirksomheden, Agurk, som 25-årige Vibbe Nygaard og 27-årige Camilla Kuus står bag. De fik 300.000 kroner, og Ilse Jacobsen fik en andel på 25%. Det er anden gang Ilse Jacobsen ser potentiale i en ung modevirksomhed igennem programmet –  sidst var det designer, Emma Jorn.

Siden kameraerne slukkede i april har Ilse Jacobsen blandt andet bistået Agurk med konstruktører, marketingsfolk og leverandørkontakter samt ansat en sælger. Ud over den administrative del, har Ilse Jacobsen også vejledt Vibbe Nygaard og Camilla Kuus rent designmæssigt.

”Man starter ikke fra den ene dag til den anden. Der er rigtig mange ting. Så jeg har haft dem oppe i firmaet, hvor de er blevet trænet i f.eks., hvordan man afleverer ting til en fabrik. Hvordan kommunikerer man, så de kan forstå det på den anden side af jorden. Det har jeg brugt meget tid på,” siger Ilse Jacobsen til DR i forbindelse med, at programmet blev vist den 8. november.

Ifølge DR råder Ilse Jacobsen nye iværksættere til at spørge andre til råds og få en investor ind på et tidligt stadie, ”Få nogle ‘kloge’ penge ind, så man har lidt kapital og nogen at sparre med,” siger hun. I august i år fik Ilse Jacobsen selv nye investorer, da Voluntas Investments og Jan Bech Andersen gav virksomheden en kapitalindsprøjtning.

En dyr retssag
En anden sag, der har taget hendes og virksomhedens tid på det seneste, er retssagen mod Dansk Supermarked. Ilse Jacobsen mener, at Bilka har kopieret hendes velkendte gummistøvledesign.

Men Sø- og Handelsretten har netop afgjort, at de gummistøvler, som Dansk Supermarked har solgt, ikke ligner Ilse Jacobsens nok til, at der er tale om en kopi. Det skriver Finans. Virksomheden får derfor ikke over 800.000 kroner i erstatning, som de havde krævet. I stedet skal de betale 100.000 kroner plus moms i sagsomkostninger til Dansk Supermarked og Footmark, der har leveret gummistøvlerne til Dansk Supermarked.

Men med forretningsportefølje der spænder vidt, er der også plads til gode nyheder, og BLOMSTEN by ILSE JACOBSEN er kåret som Gazelle-virksomhed. Blomsterbutikskæden ejer Ilse Jacobsen sammen med sin datter, Natasha Jacobsen, og florist, Lars Jon.