Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Pieszaks denim får Svanemærket

Pieszak er som det første danske jeansbrand blevet tildelt Nordens officielle miljøcertificering, Svanemærket.
Pieszak er som det første danske jeansbrand blevet tildelt Nordens officielle miljøcertificering, Svanemærket.

CEO og kreativ direktør Henriette Pieszak, håber, at Svanemærket kan tilføre en ny værdi for hendes målgruppe – uden meromkostning. I en pressemeddelelse udtaler hun:

”Vi har arbejdet hårdt med certificeringsprocessen i nogle måneder nu, og jeg er stolt over, at vi som den første danske jeans-producent kan være med til at løfte dansk mode til et nyt niveau inden for bæredygtighed ved at være frontløber
på området.”

Svanemærket er ofte svært at benytte i modebranchen på grund af skiftende metervarer og produktionssteder, med mindre man kontinuerligt benytter samme materialer og samme indfarvning. Derfor hilser Chief Content Offficer hos Global Fashion Agenda, Jonas Eder-Hansen, også initiativet velkomment:

”Produktion af denim gennemgår ofte mange bearbejdninger og efterbehandlinger, hvilket medfører et stort vandforbrug, mange kemikalier og omfattende indfarvningsprocesser. Så det er positivt at se en dansk virksomhed have fokus på at få certificering inden for denne produktkategori,” siger han.

De nye denimmaterialer, der anvendes i produktionen, er, ifølge pressemeddelelsen, udviklet på en sådan måde, at de heller ikke kræver samme vask og pleje som normalt. Dette giver forbrugeren mulighed for selv at være med til at reducere vandforbrug og miljøpåvirkning.