Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

LauRie skærper kemikaliestrategi

LauRie er som den eneste producent af dametøj i Danmark blevet Oeko-Tex Standard 100 certificeret.
LauRie er som den eneste producent af dametøj i Danmark blevet Oeko-Tex Standard 100 certificeret.

Mange danske tøjvirksomheder arbejder målrettet med at undgå skadelige og forbudte kemikalier, og nu har LauRie taget skridtet videre.

”Det er ikke kun vores tekstiler, men ethvert mikroskopisk element, der indgår i tøjet, eller som har været i berøring med tøjet under produktionen, som er testet fri for skadelig allergi- og/eller kræftfremkaldende kemi,” fortæller direktør hos LauRie, Lena Trend Hansen.

Forbrugerne har derved garanti for, at alt fra påtrykte mærker og motiver til tilbehør som knapper, tryklåse, lynlåse, sytråd, labels og indlægsmateriale, bliver testet efter Oeko-Tex’ standard. Selv kemikalier brugt i vask af tøjet er testet.

Selvom LauRie ikke kan slække på så meget som en trykknap eller et enkel sting, begrænser det ikke virksomheden.

”Denne certificering viser, at det i dag godt kan lade sig gøre at producere tøj, som tager hensyn til forbrugerens sundhed. Den tvinger vores produktudviklere og leverandører til – på den gode måde – at tænke anderledes og i nye baner. Når vi vælger at ville være Oeko-Tex Standard 100 certificeret, så fravælger vi samtidig også noget. Men tiden og udviklingen arbejder heldigvis til vores fordel, fordi der hele tiden udvikles produkter, der lever op til højere sundheds- og miljømæssige standarder,” forklarer Lena Trend Hansen.

LauRie har arbejdet i denne retning i de seneste 11 år. Det er omfattende at blive certificeret, og det har blandt andet krævet, at virksomheden har rykket rundt på ressourcer internt.

”Det betyder, at en af vores medarbejdere har dedikeret en stor del af sin tid til at beskæftige sig med certificeringen, da det kræver en del materiale- og produktionsviden.”

Sundhedskravene er skærpede for tekstilvarer, der er i direkte kontakt med huden, og ud over en formel blåstempling, har det været vigtigt for LauRie at vælge en international mærkning, som forbrugerne i stigende grad kender.

”Selve certificeringen er verdensomspændende, og vi oplever, at den vinder indpas og får en større kendskabsgrad blandt forbrugerne – især i Tyskland. Vi håber, at det herhjemme også på sigt bliver mere reglen end undtagelsen, at produkter bliver sundhedscertificerede, så forbrugerne får mulighed for at træffe bedre valg” er Lena Trend Hansens afsluttende kommentar.