Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Adidas’ danske topchef står over for store krav

I lørdags tiltrådte Kasper Rørsted stillingen som administrerende direktør i en af verdens største sportskoncerner og allerede nu er forventningerne til ham store.
I lørdags tiltrådte Kasper Rørsted stillingen som administrerende direktør i en af verdens største sportskoncerner og allerede nu er forventningerne til ham store.

Kasper Rørsted har knapt tiltrådt stillingen som administrerende direktør, før investorerne vifter med deres ønskelister over tiltag, som de håber, at den danske topchef vil føre ud i livet. Med et succesfuldt CV som blandt andet CEO hos Henkel, er kravene til ham store, skriver Business.dk på baggrund af Nyhedsbureauret Reuters, der har talt med nogle af Adidas’ største ejere.

Den danske direktør, som er den højst placerede dansker i internationalt erhvervsliv, bliver kigget efter i sømmene, for at få en ide om, hvad han vil tilføre sportskoncernen. Investorerne satser på, at Kasper Rørsted opnår den rentabilitet, som han opnåede hos Henkel – her blev han blandt andet kendt for at skære overflødige omkostninger og optimere salget.

Ifølge Business.dk fortæller Ingo Speich, der er fondmanager blandt aktionærerne i Adidas, til Reuters, at han håber, Kasper Rørsted vil foretage en grundig gennemgang af Adidas’ produktportefølje og virksomhedens slagsstruktur med henblik på at øge de tilbagestående marginer.

Investorerne håber endvidere på, at den nye direktør kan opretholde stigningen i aktiekursen, som Adidas har oplevet, siden hans udnævnelse i januar. Danskeren overtager styringen efter Herbert Hainer, og hans primære opgave er at fortsætte den udvikling, som den tidligere CEO søsatte, med de tiltag, det kræver.