Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Global Change Award 2016 er skudt i gang

Den globale konkurrence inden for cirkulær og bæredygtig innovation i modeindustrien, Global Change Award, har netop åbnet for tilmeldingen.
Den globale konkurrence inden for cirkulær og bæredygtig innovation i modeindustrien, Global Change Award, har netop åbnet for tilmeldingen.

Alle, der ligger inde med ideer til, hvordan man kan gøre modeindustrien mere cirkulær frem for lineær, kan nu tilmelde sig konkurrencen, Global Change Award. Konkurrencen er initieret af H&Ms non-profit fond, H&M Foundation.

Sidste år modtog Global Change Award mere end 2700 ideer fra 112 lande. Blandt dem fandt man fem banebrydende ideer – blandt andet tøj lavet af affaldsprodukter fra citrusfrugter og en onlinemarkedsplads for genanvendelse af tekstilrester. Ligesom sidste år gives der en million kroner til de innovative ideer, som bliver fordelt blandt de fem vindere.

For at inspirere til ideer, har Global Change Award som noget nyt formuleret tre kategorier man kan ansøge indenfor: cirkulære forretningsmodeller, cirkulær materiale og cirkulære processer.

Til at identificere de bedste innovative ideer er der sammensat et ekspertpanel, som består af:

  • Rebecca Earley: Professor i bæredygtigt tekstil og fashion design på University of the Arts London og direktør for Textile Futures Research Centre
  • Johan L. Kuylenstierna: Direktør hos Stockholm Environment Institute
  • Dame Ellen MacArthur: Grundlægger af Ellen MacArthur Foundation
  • Lewis Perkins: Direktør hos Cradle to Cradle Products Innovation Institute
  • David Roberts: Grundlægger af Exponential Leadership og bestyrelsesmedlem hos 1Qbit Information Technologies Inc.
  • Ellis Rubinstein: CEO hos The New York Academy of Sciences
  • Franca Sozzani: Chefredaktør hos Vogue Italia
  • Vikram Widge: Ansvarlig for Climate and Carbon Finance at the World Bank Group
  • Amber Valletta: Supermodel, skuespiller, entreprenør og fortaler for bæredygtighed

Ud over en pengesum på en million kroner får vinderne også adgang til det etårige Innovation Accelerator-Program. Det er et program, der organiseres af H&M Foundation i samarbejde med Accenture og KTH Royal Institute of Technology i Stockholm. Intentionen med programmet er at sikre, at ideerne føres ud i livet så hurtigt som muligt, og at effekten på industrien maksimeres.

Tilmeld ideer frem til d. 31. oktober 2016 og læs mere lige her.