Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /var/www/vhosts/fashionforum.dk/httpdocs/wp-content/themes/fashion-forum/template-parts/content.php on line 13
Udland

High-street gigant fører kunder bag lyset

To af verdens største producenter af fast fashion er endnu en gang under luppen for at bedrage forbrugere med priser og produktionsforhold.
To af verdens største producenter af fast fashion er endnu en gang under luppen for at bedrage forbrugere med priser og produktionsforhold.

Inditex’ Zara er i juridisk modvind og står over for en 5 mio. US Dollars-retssag, skriver Fashion United. Det spanske mærke bliver beskyldt for at vildlede de amerikanske kunder ved enten kun at oplyse prisen i euro, og når kunden så er nået til kassen at slå varen ind til dollarkursen, og at putte dollar-tegn henover europrisen på prismærkerne. Den amerikanske dollar er langt højere end det konverterede beløb ville være, hvis den var baseret på den oprindelige euro-pris. Zara har efterhånden 71 butikker spredt over hele USA og indtil videre har de benægtet alle beskyldninger.

Zaras ærkerival er også i modvind fremgår det på The Guardian. Ifølge de to svenske forfattere bag bogen, Modeslavar, arbejdede børn på 14 år mere end 12 timer om dagen på to af de fabrikker H&M har brugt i Myanmar siden 2013. Sidste år vedtog den Myanmarske regering en mindsteløn på 3.600 kyat for en arbejdsdag på otte timer, svarende til 20 kr. – det placerer landet helt i bunden på verdensplan, når det kommer til lønninger. H&M fortæller, at de har handlet på sagen og undersøger de to fabrikker, hvor der angiveligt skulle have været problemer med ID-kort og overarbejde, og kalder de skildrede arbejdsforhold for ’uacceptable’. Samtidig påpeger H&M dog, at i forhold til International Labour Organisation retningslinjer, så hører man ikke ind under kategorien børn, når man er fyldt 14, så sagen ikke kan betegnes som en om børnearbejde.