Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Dansker vinder international talentkonkurrence

Danske Niels Gundtoft Hansen var blandt vinderne, da International Talent Support i weekenden afholdt deres årlige talentkonkurrence.
Danske Niels Gundtoft Hansen var blandt vinderne, da International Talent Support i weekenden afholdt deres årlige talentkonkurrence.

Den 15. udgave af den internationale talentkonkurrence, ITS, er netop afhold i Trieste i Italien. Formålet med konkurrencen er at give fremtidens designere mulighed for at udfolde og vise sin kreativitet.

Tusinder af designstuderende havde tilmeldt sig konkurrencen med deres portfolio, og 38 udvalgte finalister fra 22 lande dystede i fire kategorier: mode, accessories, smykker og kunst. Blandt vinderne i modekategorien var danske Niels Gundtoft Hansen, der vandt OTB-prisen.

”Det var en vigtig sejr for min karriere, og jeg har efterfølgende fået tilbudt job hos Brioni. En del af præmien var et halv års betalt praktikophold hos enten Diesel eller Maison Margiela, så det er min fremtidsplan lige pt.,” siger Niels Gundtoft Hansen. Den danske modeuge skal dog også lige passes.

”Jeg glæder mig til at holde show under modeugen til august, hvor HÆRVÆRK-kollektionen bliver vist i Alis Wonderland på Christiania, hvor catwalken er en skater-rampe, hvor modellerne vil gå samtidig med, at skatere vil køre på rampen,” siger han.

Har fokus på konceptet og brandet
Niels Gundtoft Hansen har netop færdiggjort sin master i menswear fra Royal College of Art, og han fik allerede ved sit afgangsshow tidligere på sommeren international opmærksomhed, da Dezeen Magazine udnævnte ham til at være blandt de fem studerende fra Royal College of Art, man skal holde øje med.

”For et halvt år siden, var Barbara (Barbara Franchin, grundlægger af ITS, red.) på besøg på Royal College of Art, hvor jeg – lige som alle andre – var til samtale med hende, og jeg synes, der var en god kemi. Det virkede som om, hun godt kunne lide mine farver, materialer, mit tegneserie-univers og mine inspirationskilder,” siger Niels Gundtoft Hansen, der også er uddannet designteknolog fra KEA.

”Min bagage fra KEA gør, at jeg tænker meget konceptuelt. Jeg forsøger at skabe et brand, hvor fiktive tegneserier er kollektionernes ansigt udadtil – i mine lookbooks kan man for eksempel ikke se modellen, fordi tegneseriefigurerne er frontfigurer.”

Juryen i ITS’ modekategori bestod af designere, meningsdannere og trendsættere – blandt andet Giovanni Pungetti, CEO hos Maison Margiela, Demna Gvasalia, Artistic Director hos Balenciaga, Karchun Leung, chefredaktør for kinesiske Numerò og Colin McDowell, international modekommentator.

At vinde en af titlerne i talentkonkurrencen er ikke kun godt for pengepungen. Tidligere vindere har haft stor succes med enten egen linje eller i jobs hos alt fra Swatch til Louis Vuitton. Astrid Andersen er eksempelvis en af de tidligere ITS-finalister, der efterfølgende af haft international succes.