Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Summit samlede €25.000 til velgørenhed

Et beløb, der går ubeskåret til initiativet Dance Deal, som kæmper mod slaveri og tvangsarbejde blandt unge piger.
Et beløb, der går ubeskåret til initiativet Dance Deal, som kæmper mod slaveri og tvangsarbejde blandt unge piger.

Under Copenhagen Fashion Summit dansede deltagerne sig til 25.000 euro. For hver eneste dans donerede C&A Foundation 50 euro til Freedom Fund, organisationen bag Dance Deal – et koncept udviklet af Elana Langer. Organisationen arbejder med uddannelse af lokalsamfund, som på egen hånd skal tage styringen med at bremse selve grundlaget for tvangsarbejde i de lande og industrier, hvor det hyppigst opstår.

Freedom Fund leverer derfor helt praktiske værktøjer til, at lokalsamfundet selv kan nedsætte tvangsarbejde blandt unge arbejdstagere. På den måde rammer initiativet de, der er i nærmest berøring med problemet og videreformidler viden og værktøjer på tværs af de nedre samfundslag.  

Helt konkret leverer organisationen eksempelvis et ”life-skills-training”-program, der har til formål at udvikle pigernes forhandlingsevner over for både familie og arbejdsgiver. Desuden etableres der særlige netværk, der skal fungere som et feedback-system mellem de unge og deres arbejdsgivere, som igen skal sikre pigernes arbejdsvilkår og rettigheder på arbejdspladsen.

I nedenstående video kan man se hvordan summit-deltagerne dansede sig til det flotte beløb.