Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Charlotte Lynggaard fylder 50 år

I dag fylder guldsmed, smykkedesigner og kreativ direktør, Charlotte Lynggaard, 50 år. 
I dag fylder guldsmed, smykkedesigner og kreativ direktør, Charlotte Lynggaard, 50 år. 

Siden 1992 har Charlotte Lynggaard skabt og designet anerkendte smykkekollektioner i familievirksomheden Ole Lynggaard Copenhagen, side om side med sin far, Ole Lynggaard.

Charlotte Lynggaard er uddannet på designskolen Academy of Art i San Francisco, har arbejdet med reklame i Paris og er uddannet guldsmed i Schweiz og Danmark. Efter flere års udlandsophold skabte hun i 1994 sin første smykkekollektion i familiefirmaet og slog hurtigt sit navn fast som en selvstændig designer med egne ideer og stil.

Charlotte Lynggaard har gennem årene udviklet sig til at være en af de mest betydningsfulde danske smykkedesignere, og hendes iscenesættelse af brandets æstetiske univers har givet genlyd verden over. Blandt Charlotte Lynggaards globale bestsellere finder man kollektionerne Lotus, Nature, Leaves, Lace og Sweet Drops.

I 2008 blev virksomheden udnævnt til Kongelig Hofleverandør. Som designer har Charlotte Lynggaard deltaget ved følgende udstillinger: “Dronningens Smykker – Smykkernes Dronning” med Midnatsdiamet på Amalienborgmuseet (2008), “Bæredygtig mode” med fair trade guld på Koldinghus og Kunstindustrimuseet (2009), “Perleudstilling” på Rosenborg Slot (2012), Det Kongelige Teater i forbindelse med balletten La Bayadère (2013).

Siden virksomhedens etablering i 1963 af Ole Lynggaard, er det siden udviklet sig til et fuldblodsfamiliefirma, der har afsætning hos guldsmede og juvelerbutikker i cirka 25 lande og egne butikker i København, Stockholm og Sydney og snarest Paris. Ole Lynggaard har fortsat sin daglige gang på værkstedet, Charlottes mand, Michel Normann, er virksomhedens direktør for kommercielle aktiviteter. Charlottes bror, Søren Lynggaard, er administrerende direktør, og hans ægtefælle, Hanna, er ansvarlig for retailaktiviteterne verden over.