Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Weekday laver kollektion af overskudsmateriale

”Respekter ressourcerne omkring dig i stedet for at spilde dem”, sådan lyder et gammelt japansk ordsprog, der er inspirationskilden til Weekdays nye capsule-kollektion, Remains.
”Respekter ressourcerne omkring dig i stedet for at spilde dem”, sådan lyder et gammelt japansk ordsprog, der er inspirationskilden til Weekdays nye capsule-kollektion, Remains.

Det nye koncept fra Weekday har en bæredygtig grundtanke om at minimere spild. Remains-kollektionen består af seks dele – to jakker, to par bukser, en skjorte og et patchworktæppe – produceret af overskudsmaterialer fra tekstilproduktion.

”Vi har fundet inspiration til denne kollektion i den gamle, japanske koncept, ”mottainai”, hvor tanken er, at man respekter ressourcerne, i stedet for at spilde dem. Når vi designer en ny kollektion, handler bæredygtighed lige så meget om proces som om materialerne, vi anvender,” siger Johan-Langer, chefdesigner for Weekdays demin.

Langsigtet perspektiv – både i produktion og forbrug
For Weekday handler det om at se bæredygtighed på nye og anderledes måder i arbejdet med fremtidens mode og samfund. Ved at bruge restpartier udnytter Weekday allerede eksisterende materialer, og tekstilerne bliver derved til tøj frem for at blive kasseret.

”Vi ser Remains som et langsigtet koncept. Denne sæson har vi en denim-kollektion, som vi er stolte af, men i fremtiden kan det være jersey eller strik,” siger Louise Lasson, kreativ direktør, og fortsætter:

”Vi vil altid gerne skabe gode produkter, der kan bruges i lang tid, og som gør det muligt for forbrugerne at skabe deres egen personlige stil.”

Brugen af overskudsmaterialer medfører, at Weekday anvender de tekstiler, der er til rådighed i øjeblikket, hvilket kan resultere i, at der kun er begrænsede mængder tilgængelig – derfor kan kollektionernes størrelse variere fremadrettet.