Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Ecco får ny direktør

Steen Borgholm overtager fra næste forår direktørposten i den sønderjyske skokoncern Ecco.
Steen Borgholm overtager fra næste forår direktørposten i den sønderjyske skokoncern Ecco.

I går meldte Ecco i en pressemeddelelse, at den 42-årige Steen Borgholm overtager stillingen som administrerende direktør efter Dieter Kasprzak, som har siddet på direktørposten i 12 år. Steen Borgholm har været ansat i Ecco siden 2000, hvor han startede i virksomhedens finansafdeling. Arbejdet i Ecco har ført Steen Borgholm verden rundt. Efter nogle år i finansafdelingen skiftede han over til salgssiden, som førte ham til Schweiz i tre år, og i 2006 blev han udnævnt til administrerende direktør for Ecco i Canada, som han udviklede over en fireårig periode. I 2010 rykkede han til Hong Kong, hvor han blev udnævnt til regionaldirektør med ansvar for hele Asien. Siden 2012 har han været bosiddende i Danmark, Bredebro, hvor han blev medlem af Eccos direktion.

Steen Borgholm kender derfor virksomheden og familien godt, og har igennem de mange års samarbejde opbygget en tillid, som han mener, er hovedårsagen til valget af ham som administrerende direktør, sagde han i går til Berlingske Business.

Udover et indgående kendskab til virksomheden og en tæt relation til familien, kan Steen Borgholm også skrive en lederuddannelse fra Harvard og en cand.merc.-uddannelse på CV’et.

Baggrund
Datteren Hanni Toosbuy Kazprzak overtog familiefirmaet efter sin far, Karl Toosbuy, der grundlagde Ecco i 1963. Det er hendes mand, Dieter Kasprzak, der i de seneste 12 år har fungeret som administrerende direktør for skokoncernen Ecco.

Ecco viser overskud på bundlinjen og i 2015 solgte skokoncernen på verdensplan for 9,5 mia. kroner, hvilket svarer til en vækst på 7,4 procent og dermed fire procent bedre end året før, skriver Berlingske Business. Det er derfor en virksomhed i rivende udvikling, som Steen Borgholm nu skal føre videre.