Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Summit er bæredygtig på alle niveauer

Copenhagen Fashion Summit sætter handling bag ord, og hele konferencen er i bæredygtighedens tegn - fra blyanter, der kan plantes til krydderurter til en grøn løber lavet af genbrugt fiskenet.
Copenhagen Fashion Summit sætter handling bag ord, og hele konferencen er i bæredygtighedens tegn - fra blyanter, der kan plantes til krydderurter til en grøn løber lavet af genbrugt fiskenet.

Den 12. maj vil mere end 50 talere og panellister mødes til Copenhagen Fashion Summit for at diskutere modebranchens sociale og miljømæssige ansvar. Bæredygtighed kommer også til at gennemsyre hele konferencen. En topprioritet for Danish Fashion Institute, der står bag begivenheden, har nemlig været minimere det miljø- og klimamæssige aftryk i alt fra mad til designelementer.

Velsmagende økologi
Under pauserne vil de 1.200 summitgæster få serveret økologisk mad, baseret på råvarer fra mindre og lokale producenter. Ingredienserne leveres af det københavnske Nordic Food Export, og kokke fra Cofoco vil trylle dem til lækre retter serveret i bionedbrydeligt service fra Field Advice.

Herudover vil der på konferencen være et økovenligt alternativ til engangsdrikkeflasker, der ligeledes lever op til konferencens mål om at være så bæredygtig som muligt. Det nye mærke Not Just a Bottle laver nemlig genanvendelige, håndlavede flasker i bæredygtigt Luong bambus.

Bæredygtigt design
Bæredygtighed er også tænkt ind i selve designelementerne på konferencen. Både den grønne løber, der tager imod gæsterne samt det 308 m2 store scenetæppe er produceret af Egetæpper, der bruger garn fremstillet af brugte fiskenet samt filtbagsider fremstillet af genbrugte vandflasker. Egetæpper er internationalt anerkendt som én af de tæppeproducenter med flest Cradle to Cradle certifikater i verden og er desuden den første tæppeproducent, der har opnået at få et DS 49001-certifikat.

Og det fortsætter: Firmaet Arkitekturministeriet, hvis spidskompetence er at skabe funktionelle designs med et æstetisk fokus og bæredygtig præcision, leverer summit’ens øvrige visuelle elementer og KLS PurePrint, der også er Cradle to Cradle certificeret, printer summitmagasinet samt notesbøger på 100% bionedbrydeligt papir. Selv konferencens blyanter, Sprout, er blyfri og kan plantes til krydderurter.