Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Eva Kruse: Summit’en er central for bæredygtig mode

Modeikonet Miroslava Duma, aktivist Livia Firth og Juan Orlando Hernandez, præsident af Honduras er blandt de sidste topnavne til det endelige Summit-program.
Modeikonet Miroslava Duma, aktivist Livia Firth og Juan Orlando Hernandez, præsident af Honduras er blandt de sidste topnavne til det endelige Summit-program.

Sådan lyder det fra Danish Fashion Institute og drivkrafterne bag Copenhagen Fashion Summit, efter de sidste prominente deltagere til konferencen i dag er offentliggjort og et eksklusivt program ligger klar. Blandt de sidste nye navne kan fremhæves modeaktivisten Livia Firth, der er kreativ direktør i Eco Age Ltd samt stifter af Green Carpet Challenge, den franske ambassadør i Danmark samt menneskerettighedsambassadør François Zimeray, modeikonet og stifter af Buro 24/7 Miroslava Duma, præsident af Honduras Juan Orlando Hernandez samt Fashion 4 Developments stifter Evie Evangelou.

LÆS OGSÅ: “Verdens førende modeorganisationer til Summit”

”Vi er enormt stolte over at kunne præsentere et program, der så tydeligt vidner om, hvor stor og vigtig en begivenhed Copenhagen Fashion Summit er blevet. Med helt store internationale topnavne på programmet – fra modelegenden Suzy Menkes til intet mindre end et statsoverhoved – kan man vist roligt konstatere, at summit’en har slået sig fast som det helt centrale knudepunkt for diskussionen om en bæredygtig modebranche,” siger Eva Kruse.

Det er et tætpakket program, heldagskonferencen Copenhagen Fashion Summit præsenterer. I tidsrummet kl. 9.00-18.00 kommer gæsterne til at opleve i alt 13 keynote talere, herunder topmødets protektor HKH Kronprinsesse Mary, udenrigsminister Kristian Jensen, H&Ms bæredygtighedschef Anna Gedda, New York Times’ moderedaktør Vanessa Friedman samt Renzo Rosso, der er præsident for modekonglomeratet OTB, der står bag mærker som Diesel, Maison Margiela, Marni og Viktor&Rolf.

LÆS OGSÅ: “Amber Valletta, Nadja Swarovski og Imran Amed kommer til Summit”

”Statistikkerne taler sit tydelige sprog: De mere end 1.200 deltagere kommer fra over 50 lande, hvor USA udgør den næststørste repræsentation efter Danmark og Sverige. De fleste af deltagerne er CEOs og beslutningstagere, og to tredjedele er kvinder, hvilket leder fint videre til Women Deliver konferencen, der ligger i dagene efter Summit. Herudover er vi utrolig positivt overraskede over, hvor mange internationale begivenheder om bæredygtig mode, der har valgt København for at udnytte den store bevågenhed, der kommer til at være på hovedstaden i de dage – fx årsmødet for Sustainable Apparel Coalition, verdens største sammenslutning inden for bæredygtig mode,” siger Eva Kruse.

Der er få billetter tilbage, og de kan købes her: copenhagenfashionsummit.com/register

Du kan læse hele programmet og følge med i, hvilke diskussioner, der bliver taget op under konferencen her: copenhagenfashionsummit.com/agenda