Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Smid tøjet i den gode sags tjeneste

Igen i år opfordres danskerne til at donere deres brugte tøj, så Røde Kors kan sælge eller genbruge det og rejse penge til velgørenhed. Denne gang åbner også en pop-up-butik i København.
Igen i år opfordres danskerne til at donere deres brugte tøj, så Røde Kors kan sælge eller genbruge det og rejse penge til velgørenhed. Denne gang åbner også en pop-up-butik i København.

TV 2, Coop og Røde Kors er fælles om kampagnen ”Smid Tøjet Danmark” for at udbrede det folkelige engagement i at hjælpe verdens udsatte ved at genbruge tøj. Helt konkret svarer én bærepose med tøj til 720 liter rent vand, så ved at sætte fokus på denne sag, kan der gøres en kæmpe forskel for mennesker i nød.

Den 18. til den 23. april åbner der en særlig pop-up-butik i Vestergade 2B i hjertet af København. Her vil der blandt andet være koncerter, og en række designere og modeeksperter vil kigge forbi og give deres bud på gode genbrugslook, ligesom flere danske designere har doneret tøj til butikken. Her kan man også selv afleverer tøj – der er stillet containere op foran butikken, ligesom alle landets Coop-butikker modtager aflagt tøj.

Den 20. april fra kl. 16-18 vil være lidt let mad, drikke og musik i butikken, og Lene Beier vil være tilstede som vært for at tale med gæsterne om den gode sag. Aftenen vil blive live streamet på Smidtøjet.dk og Go’ aften Danmark vil være til stede med et lille hold til at reportere fra eventen.

Der er allerede mange, som har støttet kampagnen ved at donere tøj eller udvælge tøj fra Røde Kors’ butikker, som vil være til salg i Smid Tøjets pop-up-butik, heriblandt Jesper Høvring, Elsa Adams, Charlotte Eskildsen, Mark Tan, Stine Goya, Alexandra Carl, Christian Stadil, Camilla Louise Høg, Thora Valdimarsdottir, Kenny Aleksandr, Soulland og mange flere.

Eventet leder op til det store gallashow på TV2 hvor Mille Dinesen igen i år er vært, og som bliver sendt live den 23. april. Sidste år blev der samlet 1.400 ton tøj sammen.

Se mere her: smidtojet.dk