Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Kalender

Fashion Forum introducerer: Værterne for Fashion Summit

FASHION SUMMIT 2016: Værtsparret Amber Valetta og Derek Blasberg er en unik kombination af modens inderste kreds, et strejf af Hollywood og bæredygtigt entreprenørskab.
FASHION SUMMIT 2016: Værtsparret Amber Valetta og Derek Blasberg er en unik kombination af modens inderste kreds, et strejf af Hollywood og bæredygtigt entreprenørskab.

Der er en måneds tid til verdens største bæredygtighedskonference inden for modebranchen, Copenhagen Fashion Summit, finder sted i DRs Koncertsal den 12. maj. I tiden indtil da vil Fashion Forum præsentere nogle af hovedpersonerne – talere, panelister, meningsdannere, direktører og producenter – som er blandt branchens og industriens mest indflydelsesrige personer.

Vi begynder med de to amerikanske værter, som skal lede konferencedeltagerne igennem slagets gang den 12. maj.

Amber Valetta
Amber Valetta – model, skuespiller, entreprenør – hører efter over 20 år i branchen til i kategorien ’mode-ikon’. Valetta bliver betragtet som en del af 90’ernes hold af supermodeller, og lagde i den tid ansigt til alle de store modehuses kampagner – Giorgio Armani, Chanel, Louis Vuitton, Calvin Klein, Prada og Gucci, for at nævne nogle få. At hun ligeledes har spillet side om side med Will Smith, Michelle Pheiffer, Harrison Ford og Eva Mendez i flere store Hollywoodproduktioner, samtidig med at hun har stiftet familie og en succesfuld webshop, med fokus på bæredygtige mærker, er med til, at hun i dag bliver betragtet som en af branchens ’valued influencer’ – det hun siger og gør, har indflydelse på omverdenen, og spreder ringe i vandet. I lang tid har netop bæredygtighed stået øverst på Valettas agenda, og hun er aktiv i en lang række projekter, blandt som jurymedlem på H&M Global Change Award og mentor hos det Amerikanske Råd for Designere, CFDA.

Derek Blasberg 
Derek Blasberg begyndte sin karriere i modebranchen som assistent på Vogue, og var i 2006-2010 Editor-at-Large på Style.com. I årene, der er gået, har han arbejdet sig frem til at være en af branchens foretrukne insidere, og er for tiden Vanity Fairs ’Man on the Street’, hvor han dokumenterer livet blandt modeeliten af modeller, skuespillere, topdesignere, socialites og it-piger. Han har slået sine folder som bidragende redaktør, journalist og klummeskribent på mange af verdens førende modepublikationer så som Harper’s Bazaar, Women’s Wear Daily, Another Magazine, Elle og The London Sunday Times, og har netop landet jobbet som ny vært på det genopståede CNN-program CNN Style, ligesom han kan skrive forfatter til tre bøger på CV’et. Blasberg er især kendt for sin humoristiske og skarpe pen, og er af The New York Times blevet kaldt sin tids Truman Capote. Han er ligeledes på Business of Fashions liste over de 500 mest indflydelsesrige mennesker i verden, der er med til at forme den globale modeindustri.

Sammen skal Valetta og Blasberg føre de 1.200 deltagere fra hele verden igennem et af modeårets største og vigtigste begivenheder her i København. Der er stadig få billetter tilbage, og du kan læse mere om eventet her: copenhagenfashionsummit.com

LÆS OGSÅ: ”International opbakning til grøn agenda i København”