Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kunsthåndværkerprisen af 1879 åben for indlevering

KEA inviterer interesserede designere og kunsthåndværkere til at indsende deres kunsthåndværk til den årlige bedømmelse af Kunsthåndværkerprisen af 1879 i april.
KEA inviterer interesserede designere og kunsthåndværkere til at indsende deres kunsthåndværk til den årlige bedømmelse af Kunsthåndværkerprisen af 1879 i april.

Nu er det igen den tid på året, hvor Danmarks dygtigste designere og kunsthåndværkere kan indstille deres arbejde til den prestigefyldte pris, som gives til det ypperste danske håndværk inden for glas, tekstil, keramik, metal og smykker.

Den første medalje – den eneste, der er givet af guld – blev tildelt Hetsch i 1846 på foranledning af en række københavnske håndværkere. Derfor er sølvmedaljen den højeste anerkendelse, man kan opnå, efterfulgt af en bronzemedalje eller et rejselegat.

De, hvis værk præmieres, modtager medaljen ved en overrækkelsesceremoni på Københavns Rådhus ved deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen.

Årets overrækkelsesceremoni finder sted den 31. maj. Efter prisuddelingen udstilles vinderværkerne i Officinet i Bredgade fra d. 9. juni -17. juli.

De indleverede værker bedømmes i slutningen af april af Udvalget for Kunsthåndværkerprisen af 1879 samt et antal særligt fagkyndige. Udvalgets medlemmer til bedømmelsen er i 2016 Bodil Busk Laursen, Bjørn Nørgaard og Kristin Urup og Castello Hansen.De sidste to års præmierede værker har, udover en udstilling i København, også været udstillet på Det Danske Kulturinstitut i Sankt Petersborg, som er under protektorat af H.K.H. Kronprinsesse Mary, og der arbejdes på, at det også skal gøre sig gældende for dette år vindere.


PRAKTISK

Værkerne kan indleveres fra den 29. marts – 8. april 2016.


Tid: 08.00 – 15.00 på hverdage

Sted: 

KEA – Københavns Erhvervsakademi Receptionen, Campus
 Guldbergsgade 29N, 

2200 København N

Fristen for at indlevere kunsthåndværk er den 8. april inden kl. 15.00. Man skal udfylde et tilmeldingsskema (inkl. billede af værket), som både skal vedlægges værket, og sendes per e-mail til Helle Abild på khprisen@kea.dk

For yderligere oplysninger kontakt Helle Abild på
 
tlf. +45 20227872 eller mail khprisen@kea.dk, eller du læse mere om betingelserne her.