Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Fire nye flagskibsbutikker omkring Værnedamsvej

I løbet af foråret kan folk i Værnedamsvej-kvarteret se frem til flere store butiksåbninger. Tre af dansk modes spydspidser og ét australsk luksusmærke har nemlig set lyset i området.
I løbet af foråret kan folk i Værnedamsvej-kvarteret se frem til flere store butiksåbninger. Tre af dansk modes spydspidser og ét australsk luksusmærke har nemlig set lyset i området.

Går man rundt i kvarteret omkring Værnedamsvej og Tullinsgade, er det svært ikke at bemærke al byggeaktiviteten i flere af områdets butikslokaler. Blandt dem, der gør klar til at slå dørene op til nye flagskibsbutikker er Mads Nørgaard, Wood Wood, Soulland samt det australske luksus beautymærke Aesop.

Alle åbner i løbet af foråret, og Fashion Forum har fået fat i Mads Nørgaard, Jacob Kampp Berliner fra Soulland og Karl-Oskar Olsen fra Wood Wood, for at høre, hvorfor de rykker ind i lige dét område – og ikke mindst, hvad bydelens borgere kan se frem til.

Et hemmeligt lokale, barndomsminder og Dan Túrells stamvaskeri
Når man spørger Mads, Jacob og Karl-Oskar, hvad de synes, at lige præcis dét kvarter kan præstere, er svaret ganske entydigt: Det er et spændende område med et alsidigt udbud af tøjbutikker, caféer og restauranter, en unik lokal stemning og det helt rette miks af nyt og gammelt.

Alle tre butikker, der kommer til at ligge i en radius af under 100 meter fra hinanden, har hver deres unikke historie. Mads Nørgaard, der længe har kigget efter nye lokaler til en monobrandbutik, hvor han kan vise sin herre-, dame og børnelinie side om side, opdagede sit kommende butikslokale ved et tilfælde:

”Min kone Sille havde foræret mig en overnatning på Central Hotel i Tullinsgade. Næste morgen drak vi kaffe på hotellets café, og mødte Leif (medejer af Central Hotel & Café, red.). Jeg fortalte ham, at jeg drømte om at åbne butik i området, men bare ikke kunne finde lokalet. Leif fortalte, at der var ét lokale tilbage, som ingen kendte til, da facaden var muret op,” fortæller Mads og fortsætter:

”Han viste mig, hvor det lå – helt centralt på Tullinsgade og under et kæmpe Føtex skilt – og så startede et større detektivarbejde med at finde ud af, hvem det tilhørte. Det viste sig pudsigt nok, at det var min gode ven Lennart Lajboschitz (Tiger-stifter, red.), der ejede det, og siden da er det bare gået slag i slag. Det har været en superfin proces.”

For Karl-Oskar er der meget nostalgi forbundet med at skulle åbne lige præcis på Gl. Kongevej 47 mellem Tullinsgade og Værnedamsvej:

”Min far ejede i sin tid ejendommen, og jeg boede i mange år i baghuset i hans nedlagte blikkenslagerværksted. Min mor har boet der mange år, og min søster bor der stadig. Så at vi åbner en butik dér nu, er på en måde ret surrealistisk, men også virkelig sjovt. Det er mit håb, at vi kommer til at integreres godt i området og ikke mindst kan bidrage til, at der bliver ved med at være opmærksomhed i den del af byen.”

Soulland er allerede godt kendt i kvarteret. Siden 2010 har mærket haft kontor og sidenhen butik i den tidligere pornobutik U.S. Import på Gl. Kongevej 37, og nu har de altså valgt at rykke få hundrede meter op af gaden til hjørnet af Gl. Kongevej og Tullinsgade. Jacob Kampp Berliner, der også står bag Granola og Central Hotel & Café, fortæller:

”Den første Soulland butik blev oprindeligt til, fordi vi ikke kunne slippe tanken om, at det ville være sjovt at rykke ind i en tidligere sexshop. Det har fungeret fint for os i de tre år, den har eksisteret, men vi trænger til at start forfra og bygge en butik op fra bunden, hvor hver eneste detalje er gennemtænkt og nøje udvalgt, og ikke så meget et resultat af tilfældigheder.”

Han fortsætter:
”For et par år siden købte jeg lokalet på hjørnet af Tullinsgade – udelukkende på grund af den fantastiske beliggenhed på et hjørne og ved siden Central Hotel & Café. Det var et møntvaskeri og faktisk Dan Túrells gamle stamvaskeri. Men da jeg nok ikke er den fødte vaskeriejer, har jeg altid gået med tankerne om, at det en dag skulle forvandles til restaurant eller butik. Og nu bliver det altså Soulland, der åbner.”

En fordel at flere åbner
Selvom det næsten kan virke som en koordineret indsats, at tre så toneangivende mærker åbner butik samme sted og samtidig, er det mest af alt et spørgsmål om tilfældigheder. Men at de sidenhen har snakket sammen og synes, at det er en stor fordel at åbne side om side, lægger ingen af dem skjul på.

Foruden de tre danske mærker, kan bydelens borgere se frem til et luksuriøst beautyunivers, når Aesop åbner butik i lokalet til højre for Café Granola. Butikken designes af den kendte engelske designer Ilse Crawford.

Værnedamsvejkvarteret er i forvejen kendt som et travlt handelsmiljø, der foruden butikker som Ganni, Poul Stig og Samsøe Samsøe, byder på flere specialforretninger som boghandleren Thiemers Magasin, Blomsterskuret og plade- og kunstbutikken CAN, samt et rigt restaurationsmiljø, der blandt andet tæller caféen Granola, restauranten Les Trois Cochons og vinbaren Falernum.