Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Job, Navne

Ikke mere Carin Wester

Svenske Carin Wester har taget samme beslutning som Wackerhaus gjorde i sidste uge: At lukke brandet ned på ubestemt tid.
Svenske Carin Wester har taget samme beslutning som Wackerhaus gjorde i sidste uge: At lukke brandet ned på ubestemt tid.

Den svenske design-darling meldte i starten af ugen ud, at der ikke kommer flere kollektioner fra hende lige foreløbig. Westers designvirksomhed, CWe Form & Design, har simpelthen ikke kapitalen til at forsætte. Det fortæller hun til det svenske branchesite Habit.

Carin Wester har været en stor spiller på den svenske designscene siden 2003, både i hjemlandet, men har også været at finde i Weekdays butikker og hos Urban Outfitters i hele Europa. Men allerede for et par år siden, i 2014, måtte hun se sig om efter noget ekstern kapital, og solgte størstedelen af sin virksomhed til Global Retail, som blandt andet driver en række G-Star butikker i Sverige.

Der var store ambitioner for den kapitalindsprøjtning, der dog viste sig ikke at være tilstrækkelig. I sommer var parterne klar med en ny plan: crowd funding skulle rejse 40 mio. svenske kroner, der skulle satses internationalt og åbnes Carin Wester-butikker i hele verden, og efter 10 år skulle der være en omsætning på 250 mio. svenske kroner. Da indsamlingen stagnerede halvvejs ved målet, blev projektet afbrudt, og selvsagt bliver intet af det til noget nu.

Ganske kort efter Carin Westers udmelding om at sætte mærket i bero, meddelte Global Retail, at de ønsker at trække sig ud af CWe Form & Design, og leder efter købere til deres andel, som dækker 51 procent. Der er dog ikke tale om, at brandet går konkurs, og Global Retail vil fortsat drive virksomheden så godt som muligt.

Carin Wester har fra start februar været ansat som designer hos et andet svensk brand, nemlig WESC, på deres kvindekollektioner, som netop har præsenteret AW16 under den stockholmske modeuge.