2015 må siges at have været et begivenhedsrigt år for de danske modeorganisationer. Her stod den på sammenlægning af en branche- og netværksforening, et 10 års jubilæum, planlægning af de kommende modeuger, samt et nyt navn til en af Danmarks største designskoler.

DAFI’s netværk fusionerede med DM&T

På en ekstraordinær generalforsamling den 10. december stemte medlemmerne af DAFIs Netværk for, at de to medlemsorganisationer Dansk Mode & Textil og Danish Fashion Institute skulle lægges sammen.

Formålet med  fusioneringen var at styrke branchen, som både Eva Kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute, Thomas Klausen, adm. direktør i Dansk Mode & Textil og Danish Fashion Institutes bestyrelsesformand, Niels Eskildsen, lagde vægt på.

“Det er en glædelig dag for branchen. Med denne sammenlægning styrker vi både Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil, og giver begge organisationer plads til at fokusere på det, de er bedst til. Og vigtigst af alt styrker vi branchen,” udtalte Eva Kruse.

Sammenlægningen trådte i kraft den 1. januar 2016 og den uddybende artikel kan læses her.

TEKO har skiftet navn

I starten af 2015 skrev Fashion Forum artiklen om, at designskolen TEKO Design & Business i fremtiden ville gå under det nye navn VIA Design.

Navneændringen var et led i etableringen af VIA’s nye hovedområde, VIA Erhverv, hvor alle VIAs uddannelser og al forskning og innovation der er rettet mod det private arbejdsmarked – hermed også designbranchen – samledes. Ambitionen var, og er stadig, at skabe bedre synergi på tværs af fagområderne, og stærkere uddannelses- og forskningsmiljøer.

10 års jubilæum

Den 1. November 2015 fyldte Danish Fashion Institute 10 år og det blev fejret med manér. I ugerne op til fødselsdagsfesten blev en række forskellige branchefolk spurgt om, hvilken rolle DAFI har spillet de seneste 10 år; her blev der blandt andet rost for at være dagsordensættende i forhold til bæredygtighed, for at være et samlingspunkt i dansk mode, og for at have fokus på talentudvikling.

Læs de forskellige udtalelser her, her og læs reaktionerne fra den store jubilæumsfest her.

Det var også i 2015 at modemagasinet COVER kunne fejre 10 års fødselsdag, som i sommers blev fejret i stor stil. Læs hele Fashion Forums historie derom her.

Ligeledes havde tre danske bemærkelsesværdige brands nået en 10 års milepæl, nemlig Stine Goya, Barbara I Gongini og Femmes Regionales.

Bred enighed om datoer for kommende modeuger

I oktober 2015 blev det meldt ud, at begge messer (CIFF og Revolver) og alle tre organisationer (Wear, DM&T og DAFI) efter flere overvejelser og undersøgelser var kommet frem til en løsning vedrørende datoerne for de kommende tre modeuger. Det var blandt andet på baggrund af, at responsen fra diverse modeuge-deltagere viste, at fokus burde være på, at modeugens aktiviteter lå på de samme dage.

Datoerne for de næste tre modeuger ligger dermed fast og lyder således:

Uge 5 2016 – onsdag den 3. februar – fredag den 5. februar
Uge 32 2016 – onsdag den 10. august – fredag den 12. august
Uge 5 2017 – onsdag den 1. februar – fredag den 3. februar

Læs resten af udmeldingen her.

2015 var også året, hvor nye initativer opstod. De to garvede messedirektører Jan Carlsen (tidl. vision-direkt) og Christian Maibom (tidl. gallery-direktør) startede Revolver i Øksnehallen og Lokomotivværkstedet. Ligeledes udvidede CIFF med CIFF Raven.