Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

2015 tilbageblik: Fusionering og fødselsdag

2015 blev året hvor flere markante brancheorganisationer slog sig sammen, og store, fælles beslutninger blev taget.
2015 blev året hvor flere markante brancheorganisationer slog sig sammen, og store, fælles beslutninger blev taget.

2015 må siges at have været et begivenhedsrigt år for de danske modeorganisationer. Her stod den på sammenlægning af en branche- og netværksforening, et 10 års jubilæum, planlægning af de kommende modeuger, samt et nyt navn til en af Danmarks største designskoler.

DAFI’s netværk fusionerede med DM&T

På en ekstraordinær generalforsamling den 10. december stemte medlemmerne af DAFIs Netværk for, at de to medlemsorganisationer Dansk Mode & Textil og Danish Fashion Institute skulle lægges sammen.

Formålet med  fusioneringen var at styrke branchen, som både Eva Kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute, Thomas Klausen, adm. direktør i Dansk Mode & Textil og Danish Fashion Institutes bestyrelsesformand, Niels Eskildsen, lagde vægt på.

“Det er en glædelig dag for branchen. Med denne sammenlægning styrker vi både Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil, og giver begge organisationer plads til at fokusere på det, de er bedst til. Og vigtigst af alt styrker vi branchen,” udtalte Eva Kruse.

Sammenlægningen trådte i kraft den 1. januar 2016 og den uddybende artikel kan læses her.

TEKO har skiftet navn

I starten af 2015 skrev Fashion Forum artiklen om, at designskolen TEKO Design & Business i fremtiden ville gå under det nye navn VIA Design.

Navneændringen var et led i etableringen af VIA’s nye hovedområde, VIA Erhverv, hvor alle VIAs uddannelser og al forskning og innovation der er rettet mod det private arbejdsmarked – hermed også designbranchen – samledes. Ambitionen var, og er stadig, at skabe bedre synergi på tværs af fagområderne, og stærkere uddannelses- og forskningsmiljøer.

10 års jubilæum

Den 1. November 2015 fyldte Danish Fashion Institute 10 år og det blev fejret med manér. I ugerne op til fødselsdagsfesten blev en række forskellige branchefolk spurgt om, hvilken rolle DAFI har spillet de seneste 10 år; her blev der blandt andet rost for at være dagsordensættende i forhold til bæredygtighed, for at være et samlingspunkt i dansk mode, og for at have fokus på talentudvikling.

Læs de forskellige udtalelser her, her og læs reaktionerne fra den store jubilæumsfest her.

Det var også i 2015 at modemagasinet COVER kunne fejre 10 års fødselsdag, som i sommers blev fejret i stor stil. Læs hele Fashion Forums historie derom her.

Ligeledes havde tre danske bemærkelsesværdige brands nået en 10 års milepæl, nemlig Stine Goya, Barbara I Gongini og Femmes Regionales.

Bred enighed om datoer for kommende modeuger

I oktober 2015 blev det meldt ud, at begge messer (CIFF og Revolver) og alle tre organisationer (Wear, DM&T og DAFI) efter flere overvejelser og undersøgelser var kommet frem til en løsning vedrørende datoerne for de kommende tre modeuger. Det var blandt andet på baggrund af, at responsen fra diverse modeuge-deltagere viste, at fokus burde være på, at modeugens aktiviteter lå på de samme dage.

Datoerne for de næste tre modeuger ligger dermed fast og lyder således:

Uge 5 2016 – onsdag den 3. februar – fredag den 5. februar
Uge 32 2016 – onsdag den 10. august – fredag den 12. august
Uge 5 2017 – onsdag den 1. februar – fredag den 3. februar

Læs resten af udmeldingen her.

2015 var også året, hvor nye initativer opstod. De to garvede messedirektører Jan Carlsen (tidl. vision-direkt) og Christian Maibom (tidl. gallery-direktør) startede Revolver i Øksnehallen og Lokomotivværkstedet. Ligeledes udvidede CIFF med CIFF Raven.