Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

De mest populære nyheder i 2015

Det blev til knap 1.500 nyheder om og til modebranchen i det forgange år og vi er derfor dykket ned i arkivet for at finde de mest læste historier for året der gik.
Det blev til knap 1.500 nyheder om og til modebranchen i det forgange år og vi er derfor dykket ned i arkivet for at finde de mest læste historier for året der gik.

Den danske modebranche bød i 2015 på alt fra stillingsskift til nystartede virksomheder, kreative tiltag, nye strategier og internationale gennembrud. Vi har fundet de seks mest populære artikler fra  2015 frem.

1. Moss Copenhagen i DR1’s Kontant om arbejdsforhold

Kombinationen af stor popularitet hos forbrugerne og et meget højt antal klager fra medarbejdere over kritisable arbejdsforhold, satte Moss Copenhagen i DR’s søgelys i den bedste tv-sendetid.

Efterfølgende meddelte administrerende direktør for Moss Copenhagen Jens Geppel, at virksomheden var i gang med at rette op på de tidligere fejl, og ville indføre procedurer, som skulle sikre, at man kom problematikken til livs. Læs den efterfølgende historie her.

2. Euromans chefredaktør siger op i protest

Euromans chefredaktør Kasper Steenbach valgte at sige sin stilling op efter uenighed om den fremtidige linje, der betød, at Egmont fremover ville sende deres layoutopgaver til Vietnam.

3. Benedikte Utzon anker dom til Højesteret

Efter at have tabt retten til at bruge sit eget navn, valgte designeren Benedikte Utzon alligevel at anke Sø- og Handelsrettens dom grundet menneskelige rettigheder. Andre der tidligere har stået i samme situation, tæller blandt andre Ann Hagen, Camilla Stærk og Vibe Johansson.

Læs også chefadvokat og branchejurist Mikkel Gudsøe hos Dansk Mode & Textils kritik af dommens udfald her.

4. Tommy Hilfiger headhunter dansker

Chef-designer Camilla Dam tog afsked med FiveUnits, da hun blev tildelt stillingen som designer hos Tommy Hilfiger i Amsterdam.

5. Ny direktør i DK Company

Virksomheden ansatte Hans Maasbøl som ny administrerende direktør for alle kvindemærker, samt butikskæden Company’s. Tidligere har han været international salgschef i SELECTED og stået i spidsen for Royal Copenhagen.

6. Designer får stjålet kollektion en uge inden modeugen

Showroomet var booket, kundemøderne aftalt og kollektionsprøverne klar til at blive dampet op og hængt på bøjler, da designeren Vibe Johansson kort inden modeugen fik besked om, at hendes studio havde været udsat for indbrud og tøjet forsvundet.