Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Statens Kunstfond præmierer Nicholas Nybros show

Designeren modtager et legat på 30.000 kr. for sit SS16-show, der blev afholdt ved Copenhagen Fashion Week denne sommer.
Designeren modtager et legat på 30.000 kr. for sit SS16-show, der blev afholdt ved Copenhagen Fashion Week denne sommer.

Den unge danske designer Nicholas Nybro har modtaget et legat på 30.000 kr. fra Statens Kunstfond. Nicholas Nybro tog afgang fra Kolding Designskole i 2009, har designet i eget navn siden 2011 og debuterede ved Copenhagen Fashion Week SS15 med et meget omtalt show.

Økonomisk skulderklap for et flot modeshow

Legatet fra Statens Kunstfond er en præmiering for designerens show ved den københavnske modeuge i august 2015, og Kunstfonden begrunder uddelingen således:

”Nicholas Nybro skabte med sit show på Københavns Rådhus i august en meget smuk og særlig oplevelse i det unikke rum. Showet var en traditionel catwalk, men havde en fin fortælling i indgangene,” lyder det i begrundelsen, der fortsætter:

”Showet startede med en oplæsning fra Snedronningen af H.C. Andersen, hvor oplæseren var iført en kæmpe hvid skjortekjole. Showet gav tilskuerne en rejse gennem smukke skjorter og skjortekjoler i det fineste bomuld over plisseret thaisilke til de vildeste bastkjoler, som voksede i takt med den sære og forunderlige lyd, der fyldte rummet.”

Kickstarter modeugen

Nicholas Nybro igangsatte tidligere denne vinter en stadigt aktiv indsamling på den sociale crowdfunding platform Kickstarter. Her har han ”pledged” (anmodet om, red.) 65.000 kr., der skal finansiere designerens show ved modeugen til februar 2016. I skrivende stund er indsamlet knap 12.400 kr.

Nicholas Nybro var nomineret ved dette års DANSK Design Talent-prisuddeling, hvor det imidlertid blev det unge mærke Tonsure, der løb med førstepræmien på 500.000 kr., hvor af 100.000 kr. er øremærket netop et show ved Copenhagen Fashion Week.

Nicholas Nybro har tidligere med sin afgangskollektion fra Designskolen Kolding vundet talentprisen H&M Award og arbejdede for Moonspoon Saloon, førend han kastede sig ud i eget mærke. Til foråret debuterer han som kostumier, idet han har lavet kostumerne til forestillingen med den mundrette titel ”Sne, Blomster, Fjer & Fisk”, der spiller på det københavnske teater Får302 hele februar.

Du kan læse mere om crowdfunding kampagnen, hvis du klikker her.