Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Henrik Vibskov lancerer parfumeserie igen

Som en af de eneste danske designere, har Vibskov gennem kontakter i den franske parfumeindustri fået mulighed for at lave parfumer, og nu lancerer han sin anden duftserie.
Som en af de eneste danske designere, har Vibskov gennem kontakter i den franske parfumeindustri fået mulighed for at lave parfumer, og nu lancerer han sin anden duftserie.

Henrik Vibskov har før lanceret parfumeserier i samarbejde med det parisiske parfumehus Givaudan, der også står bag den nye duftserie.

”Jeg kom ind i parfumebranchen ved en tilfældighed, og det er noget andet end at lave tøj, men der er alligevel et samspil med mode rent historisk og identitetsmæssigt. Min indgang var at blive introduceret til nogle folk fra Givaudan for seks år siden gennem et projekt, hvor vi blev enige om at lave en række parfumer sammen,” siger Henrik Vibskov til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”Henrik Vibskov designer t-shirt til flygtningehjælp”

Det er tredje gang, at Henrik Vibskov arbejder sammen med parfumehuset, der ifølge ham ser det som et eksperiment. Derfor tager de ikke betaling for at udvikle duftserien, der er produceret i Paris og siden flasket i Grasse i Sydfrankrig.

”Parfumen har faktisk været klar i tre år, men trælågene på flaskerne er håndlavede, så det var besværligt at finde nogen, der dels kunne producere og siden male dem i hånden. Det var et stort maskineri at sætte i gang, hvor jeg flere gange var ved at droppe hele projektet,” forklarer Henrik Vibskov.

LÆS OGSÅ: ”LVMH tjener halvdelen på skønhedsprodukter”

Han er derfor også glad for, at det nu er lykkedes at udsende duftserien, fordi det kræver både forbindelser, investering og tid at søsætte et sådan projekt. Af samme grund tror han, at andre designere afholder sig fra få deres egne duftserier.

”Tilgængeligheden og besværligheden i processen er nok årsagerne til, at andre ikke bare lige springer over dette. Det har jo været en helt klar fordel for mig, at Givaudan har stillet tid, lokaler og mandskab til rådighed, som samlet set har holdt mine omkostninger nede,” siger Henrik Vibskov.

De to nye parfumer, Cedar Root Black og Lotur Dust Red, er udviklet sammen med parfumeren Louise Turner fra Givaudan, der er verdensledende inden for produktion af smagsstoffer og duftstoffer.