Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

LVMH indfører intern CO2-skat

Det franske luksushus vil reducere udledningen af drivhusgasser, og det skal ske med bidrag fra alle mærkerne, der tilsammen udgør gruppen.
Det franske luksushus vil reducere udledningen af drivhusgasser, og det skal ske med bidrag fra alle mærkerne, der tilsammen udgør gruppen.

Luksushuset Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) har etableret en intern CO2-fond, der har til formål at reducere udledningen af drivshusgasser fra LVMH Group og dens underliggende huse. Fonden skal bidrage til den internationale indsats imod global opvarmning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Styringen af fonden sker i LVHM’s miljøafdeling sammen med et panel af eksperter, der indsamler til fonden fra firmaerne under LVMH. Beregningen af bidragene vil blive baseret på udledningen af ​​drivhusgasser fra deres respektive aktiviteter.

LÆS OGSÅ: ”Tre punkter virksomheder bør kende til før COP21”

I 2015 ligger raten på 15 euro per ton drivhusgas, og det giver fonden 37,3 millioner kroner (fem millioner euro) fra Louis Vuitton, Dior, Givenchy og alle de andre huse ejet af LVMH. Raten vil blive revurderet årligt.

Tre hovedkategorier skal modtage finansiering, og det drejer sig om investeringer i udstyr, der reducerer energiforbruget, investeringer i vedvarende energi på internationalt plan og undersøgelser til mere præcist at bestemme omfanget af firmaets udledninger. De første projekter vil modtage finansiering i 2016.

Den nye fond er et ekstra skridt i gennemførelsen af programmet LVMH Initiatives For the Environment (LIFE), som koncernen oprettede i 2013 for at sætte fokus på miljøet på ledelsesniveau i alle modehuse.