Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

DAFI Academy om Higg Index Rapid Design

I dag afholder Danish Fashion Institute et arrangement om, hvordan man kan anvende værktøjet til at måle sit brands miljømæssige belastning.
I dag afholder Danish Fashion Institute et arrangement om, hvordan man kan anvende værktøjet til at måle sit brands miljømæssige belastning.

Det er ingen nyhed, at modebranchen sætter et stort aftryk på miljøbelastningen. Netop derfor er det vigtigt, at der er fokus på den positive bæredygtige udvikling, der ses i branchen.

Higg Indeksets Rapid Design Module er et effektivt selvevaluerende værktøj, der måler et brands miljømæssige belastning. Det tager højde for et brands materialevalg, produktion, emballage samt brugs- og genanvendelsesmuligheder.

LÆS OGSÅ: “Britisk tøjindustri nærmer sig bæredygtige mål”

Ved DAFI Academy i dag afholder Suzi Christoffersen, der er Founder af Closed Loop og materiale- og bæredygtighedsekspert, en tre timers workshop om produktionsdelen i Higg Indexet.

“Værktøjet er baseret på en pointscore, hvor et valg med en mindre miljøbelastning giver en højere pointscore. Derudover tvinger den dig til at tænke over alle dine valg i de forskellige led, da et valg i et led kan have indflydelse i en anden del af værdikæden,” siger Suzi Christoffersen til Fashion Forum.

Også Baptiste Carriere-Pradal, der er Vice President Europe i Sustainable Apparel Coalition (SAC), som står bag Higg Indekset, vil være til stede. Han vil blandt andet uddybe baggrunden for for SAC’s virke samt Higg Indekset.