Det er ingen nyhed, at modebranchen sætter et stort aftryk på miljøbelastningen. Netop derfor er det vigtigt, at der er fokus på den positive bæredygtige udvikling, der ses i branchen.

Higg Indeksets Rapid Design Module er et effektivt selvevaluerende værktøj, der måler et brands miljømæssige belastning. Det tager højde for et brands materialevalg, produktion, emballage samt brugs- og genanvendelsesmuligheder.

LÆS OGSÅ: “Britisk tøjindustri nærmer sig bæredygtige mål”

Ved DAFI Academy i dag afholder Suzi Christoffersen, der er Founder af Closed Loop og materiale- og bæredygtighedsekspert, en tre timers workshop om produktionsdelen i Higg Indexet.

“Værktøjet er baseret på en pointscore, hvor et valg med en mindre miljøbelastning giver en højere pointscore. Derudover tvinger den dig til at tænke over alle dine valg i de forskellige led, da et valg i et led kan have indflydelse i en anden del af værdikæden,” siger Suzi Christoffersen til Fashion Forum.

Også Baptiste Carriere-Pradal, der er Vice President Europe i Sustainable Apparel Coalition (SAC), som står bag Higg Indekset, vil være til stede. Han vil blandt andet uddybe baggrunden for for SAC’s virke samt Higg Indekset.