Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Syv råd til hvordan du bedst pakker dine forsendelser

I dag bruger syv ud af 10 virksomheder for meget emballage, når de afsender deres ordrer. Her kan du læse en række bud på, hvordan du pakker mest hensigtsmæssigt.
I dag bruger syv ud af 10 virksomheder for meget emballage, når de afsender deres ordrer. Her kan du læse en række bud på, hvordan du pakker mest hensigtsmæssigt.

Emballagespecialisten Stok Emballage har lavet en oversigt med syv råd til, hvordan du og din virksomhed pakker forsendelserne mest optimalt.

”En korrekt tilpasset emballage kan sikre, at man ikke betaler for meget i fragt for sine forsendelser. Derudover er den korrekte emballage også vigtig i forhold til transportsikring, så man slipper for ødelagte varer, reklamationer og sure kunder. Derfor er der også en brandingværdi i emballagen, som kan føre til større kundetilfredshed,” siger  Michael Simonsen, salgs- og marketingdirektør i Stok Emballage til Edi-Soft.

LÆS OGSÅ: “Fri fragt koster for de store onlinebutikker”

  • Reducer antallet af emballager. Du kan spare penge ved at se på, om du kan bruge én størrelse emballage til flere forskellige produkter.
  • Intet kompromis. Find ud af om det er mest vigtigt at spare penge på emballagetyper eller om det er vigtigst at finde den helt rigtige emballageløsning til forsendelsen.
  • Beskyt dine varer. Sørg for at finde den helt rigtige indpakning til din forsendelse. Kig på tykkelse og kvalitet så dine varer ikke tager skade under transporten.
  • Fyld hele kassen. Ved at finde det rigtige kassefyld bliver din forsendelse lettere at håndtere for kunden, og du undgår, at dine varer tager skade under transporten.
  • Se på om der er behov for specialudvikling. Vurder specialudvikling af den emballage du bruger til forsendelse, så du ikke står og skal producere noget om som følge af ødelagt emballage.
  • Optimering af pakkemetoden. Procesoptimering kan spare dig og din virksomhed både tid og lønomkostninger ved pakning.
  • Balance mellem emballage og lagerkapacitet. Undgå at have unødvendig emballage liggende på lageret. Overvej hvor meget emballage du har brug for, så du udnytter lagerkapaciteten bedst muligt.

LÆS OGSÅ: “Danskerne vil selv hente deres onlinekøb”

Det giver ikke mening blot at gå efter den billigste emballage – man bliver nødt til først at teste, om den passer til de varer, som skal afsendes.

“Det kan godt være, at en kasse på papiret er billigere end en anden, men hvis kassen så ikke passer ind i de forskellige fragtgrænser hos transportørerne eller passer til beskyttelsesniveauet i forhold til produktet, så vil den blive langt dyrere i længden. Derfor er der mange parametre i det, og emballage skal testes i brug, før man finder den billigste emballage til sine forsendelser,” siger Michael Simonsen.

Edi-soft fortæller, at de emballager, som bliver anvendt oftest blandt webshops, er papkasser, postæsker og forsendelsesposer med lim luk.

Kilde: edi-soft