Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Britisk tøjindustri nærmer sig bæredygtige mål

På kun to år har aktører i den britiske tøjforsyningskæde reduceret vandforbruget med 12,5 procent per ton produceret tøj. En dansk bæredygtighedsekspert savner en samlet handlingsplan herhjemme.
På kun to år har aktører i den britiske tøjforsyningskæde reduceret vandforbruget med 12,5 procent per ton produceret tøj. En dansk bæredygtighedsekspert savner en samlet handlingsplan herhjemme.

Detailforhandlere, mærker og organisationer fra den britiske modebranche har i løbet af to år reduceret vandforbruget med 12,5 procent per ton produceret tøj, hvor reduktionsmålet ligger på 15 procent i 2020.

Det blev annonceret under en konference for Waste & Resources Action Programme (WRAP), der arbejder for et mere bæredygtigt samfund. Udviklingsdirektøren i Danish Fashion Institute (DAFI) glæder sig over udviklingen og efterlyser lignende initiativer i Danmark.

”Der er brug for en dansk handlingsplan, hvor branchen står sammen med relevante offentlige partnere om denne vigtige agenda, præcist som det er tilfældet i Storbritannien. Vi bør også herhjemme udarbejde en række ambitiøse mål for modebranchen,” siger Jonas Eder-Hansen, udviklingsdirektør i DAFI, til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ” The Fabric Source har sat fart på bæredygtighed”

I Storbritannien arbejder en samling af detailforhandlere, organisationer og offentlige myndigheder sammen om Sustainable Clothing Action Plan (SCAP), der også har som mål at reducere kulstofudvindingen med 15 procent inden 2020. Indtil videre er der nået en reducering på 3,5 procent.

Jonas Eder-Hansen forklarer, at der er lignende initiativer i Holland og Tyskland, og derfor er det nødvendigt, at Danmark foretager sig noget nu, hvis vi vil bevare en førerposition inden for bæredygtighed.

”Danish Fashion Institute er allerede i dialog med brancheorganisationerne WEAR og Dansk Mode & Textil samt en række myndigheder om, hvordan det kan udmønte sig, for vi mangler en samlet handlingsplan,” siger Jonas Eder-Hansen og tilføjer, at branchen er klar til at lægge det nødvendige store stykke arbejde, som det kræver, men er samtidigt også afhængig af økonomisk opbakning udefra.

LÆS OGSÅ: ”Svenske brands lærer producenter om bæredygtighed”

I Storbritannien sker vandreduktionen som følge af flere bæredygtige fibre, der kommer fra genbrugsmaterialer. Desuden tager bomuldsindustrien skridt til at gå bort fra konventionel bomuld til bomuldstyper, der ikke har så stor negativ indflydelse på miljøet.