Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Inditex fremlægger plan for bæredygtighed i Kina

Pablo Isla har afholdt et møde med den kinesiske minister for miljøbeskyttelse, hvor Inditex-direktøren fremlagde bæredygtige initiativer.
Pablo Isla har afholdt et møde med den kinesiske minister for miljøbeskyttelse, hvor Inditex-direktøren fremlagde bæredygtige initiativer.

Inditex implementerer miljøeffektive butikker i Kina senest ved udgangen af 2018, mens implementeringen i resten af verden sker senest i 2020. Samtidigt investerer tøjgiganten i økologiske bomuldsfarme i Kina.

Det var det konkrete budskab, da den administrerende direktør for Inditex, Pablo Isla, besøgte den kinesiske minister for miljøbeskyttelse, Chen Ji Ning, den 27. oktober. Her fremlagde Pablo Isla en række bæredygtighedsprojekter, som Inditex investerer i på verdensplan og i særdeleshed Kina. Det oplyser Inditex i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: ”Zara åbner webshop i Hong Kong og Taiwan”

Inditex-direktøren beskrev firmaets miljøpolitik, som fokuserer på hele livscyklussen af ​​produkterne fra brugen og behandling af råvarerne til genanvendelse og genbrug af tøjet. Desuden talte han om virksomhedens politik for vedvarende energi.

Her er et springende punkt, at de miljøeffektive butikker kan opnå en reduktion på 30 procent i energiforbrug og 50 procent reduktion i vandforbruget i forhold til en konventionel butik. Pablo Isla lovede, at både nuværende og nye butikker bliver miljøeffektive.

LÆS OGSÅ: “H&M indgår aftale om at forbedre arbejdsforhold for 1,6 millioner tøjarbejdere”

Pablo Isla præsenterede også projektet Recycle2, der handler om at indsamle og genbruge produkter ved slutningen af ​​tøjet livscyklus. I den forbindelse lovede direktøren over for Kina, at Inditex vil dele de erfaringer, som de har gjort sig i forhold til miljøbeskyttelse.

Det spanske tøjfirma åbnede sin første butik i Kina i 2006, og i dag har Inditex i omegnen af 500 butikker, der tæller blandt andet Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti og Bershka. På verdensplan har koncernen cirka 6.700 butikker.