Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

IKEA bliver mere bæredygtige på bomuld

Den store svenske forhandler bliver den første store internationale forhandler til kun at bruge mere bæredygtigt bomuld i deres tekstilprodukter.
Den store svenske forhandler bliver den første store internationale forhandler til kun at bruge mere bæredygtigt bomuld i deres tekstilprodukter.

IKEA tager et stort skridt i den bæredygtige retning med det realiserede mål om at kun at bruge mere bæredygtigt bomuld i tekstilprodukterne, der bliver solgt i stort antal verden over. Det skriver Ecotextile.

”I over et årti har vi arbejdet hen imod et ambitiøst mål: at 100 procent af den bomuld, som vi bruger i vores produkter, kommer fra mere bæredygtige kilder. Vi er forpligtet til at skabe en positiv forandring i hele bomuldsbranchen,” udtaler Steve Howard, direktør for bæredygtighed i IKEA.

LÆS OGSÅ: ”Better Cotton Initiative udnævner ny direktør”

Al bomuld fra IKEA kommer nu hovedsageligt fra farmere i Indien, Pakistan, Tyrkiet, Kina, USA og Brasilien, der lever op til Better Cotton Standard. Samarbejdet om den bæredygtige vej er blandt andet sket i samarbejde med organisationen Better Cotton Initiative (BCI).

”Vi er meget stolte af vores partnerskab med IKEA. Vi bifalder dem for at opsætte et så ambitiøst mål og for at optræde som et eksempel for andre detailforhandlere og mærker. IKEA’s forpligtigelse til BCI hjælper os med at opfylde vores mission om at etablere Better Cotton som en almindelig handelsvare,” siger Paola Geremicca, direktør for kommunikation og fundraising hos Better Cotton Initiative.

IKEA er en af medstifterne af BCI-programmet sammen med blandt andet Adidas, Nike og Levi Strauss & Co. Ifølge BCI er der nu over en million landmænd, der dyrker Better Cotton.

Kilde: Ecotextile