Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Dansker bliver ny direktør for KappAhl

Den 47-årige dansker Danny Feltmann Espersen, der har en baggrund i H&M og som er gift med tidligere udenrigsminister Lene Espersen, bliver administrerende direktør for det svenske tøjfirma.
Den 47-årige dansker Danny Feltmann Espersen, der har en baggrund i H&M og som er gift med tidligere udenrigsminister Lene Espersen, bliver administrerende direktør for det svenske tøjfirma.

Det svenske tøjfirma KappAhl har ansat Danny Feltmann Espersen som ny administrerende direktør med start den 1. december 2015, hvor han ser frem til at begynde.

”KappAhl er et meget interessant firma med en lang og stærk historie, men som ikke har haft så stærk en omsætning i de senere år. Derfor ligger der en bunden opgave i at sørge for mere effektivitet,” siger Danny Feltmann Espersen til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”KappAhls administrerende direktør bliver fritstillet med øjeblikkelig virkning”

KappAhls nedgang i salget førte i juli til, at firmaet afskedigede direktør Johan Åberg efter tre års ansættelse. Siden har hovedsædet i Göteborg søgt efter en ny direktør, og valget falder på Danny Feltmann Espersen, der ikke flytter fra hjemmet i Dragør.

Han er stolt af ansættelsen i den svenske detailindustri, der ifølge ham består af mange interessante virksomheder. Derfor glæder han sig over, at han som dansker får lov til at præge en af Sveriges store klenodier inden for tøj, hvor der især skal arbejdes med multichannel.

”Kombinationen og dansk og svensk kultur er en god cocktail. Danskere er nok hurtigere til at gå i gang, mens svenskerne får mange mennesker med sig. Så hvis man kan kombinere eksekvering og inkludering, tror jeg på, at man kan komme ret langt,” siger Danny Feltmann Espersen.

LÆS OGSÅ: ”Masai sætter Gerry Weber-profil i spidsen”

Han er 47 år og har tidligere været ansat hos H&M, hvor han bestred forskellige direktørstillinger. Senest har han været administrerende direktør for danske Karmameju, der producerer skønhedsprodukter, hvor han arbejdede med global positionering. Han er endvidere bestyrelsesformand for Joe & The Juice og Becksöndergaard.

Privat er han gift med den forhenværende toppolitiker Lene Espersen, der har været formand for Det Konservative Folkeparti. Hun var udenrigsminister i 2010, hvor hendes stilling kom til voldsom debat, fordi hun aflyste et møde i Arctic Five for at tage på familieferie. Hun endte med at gå af som partiformand, men blev siddende som udenrigsminister indtil oktober 2011. Hun forlod Folketinget i 2014.

KappAhl har omtrent 400 butikker fordelt i Sverige, Polen, Norge og Finland. Firmaet har cirka 8.000 ansatte i otte lande.