Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Statens Kunstfond støtter strikdesigner

Iben Høj, der nyder international anerkendelse for sine unikastrik, har modtaget 50.000 kroner fra fonden til at udvikle sit nyeste design.
Iben Høj, der nyder international anerkendelse for sine unikastrik, har modtaget 50.000 kroner fra fonden til at udvikle sit nyeste design.

Strikdesigneren Iben Høj har modtaget et legat på 50.000 kroner fra Statens Kunstfond til udviklingen af sit nyeste design.

Pengene er øremærkede til at videreudvikle hendes seneste projekt, hvor hun nyfortolker det traditionelle vægophæng til boligen. Samme vægophæng udløste en nominering til Årets Kunsthåndværker ved Design Awards 2015.

LÆS OGSÅ: “Iben Høj nomineret til Design Awards 2015”

Før lanceringen kan finde sted, arbejder Iben Høj på de sidste detaljer omkring ophængningsfunktionen af vægophænget. For at løse den opgave har hun indgået et samarbejde med den fynske sølvsmed Vita Vita Smykker.

LÆS OGSÅ: “Iben Høj stiger af kollektionsræset”

Iben Høj har allerede haft interesserede kunder i røret og arbejder i øjeblikket på at lancere vægophænget i en interiør-butik i New York.

Iben Høj har som freelance blandt andet solgt sine designs til Marni, Kenzo, Donna Karan og Marc Jacobs og hendes værker er repræsenteret i samlingen på Designmuseum Danmark. Hun har en bachelor i tekstildesign med speciale i strik fra University of Brighton i England. I dag udvikler hun sit strikdesign fra sit hjem i Kerteminde.