Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Stormøde om fremtidens bæredygtige materialer

Repræsentanter fra en række store virksomheder og regeringer samles i Malmø for at støtte op om innovatorer inden for bæredygtige materialer.
Repræsentanter fra en række store virksomheder og regeringer samles i Malmø for at støtte op om innovatorer inden for bæredygtige materialer.

LAUNCH Nordic afholder møde den 4.-5. november i Malmø, hvor repræsentanter fra IKEA Group, Nike Inc., NASA, Novozymes, Kvadrat sammen med ledende forskere, investorer og repræsentanter fra regeringerne i de nordiske lande og USA samles.

Her vil de støtte op om 10 innovatorer, der skal være med til at forme en mere bæredygtig verden i forhold til materialer.

LÆS OGSÅ: ”Nyt projekt skal nedbringe tøjbranchens miljøaftryk”

De innovative projekter har potentialet til markant at øge bæredygtighed inden for produktion, fremstilling og genbrug ved at introducere nye typer af materialer eller alternative måder at bruge kendte materialer.

Efter mødet vil innovatorerne blive del af et accelerationsprogram for at hjælpe dem med at få innovationerne bredere ud. En af innovatorerne, der var en del af programmet i 2014, er det svenske firma Re:Newcell, som har udviklet en metode til effektivt at genbruge affaldstekstiler.

LÆS OGSÅ: ”Modemagasin indfører bæredygtig mærkning”

”Ved LAUNCH Nordic Forum kom vi ikke kun i kontakt med nogle af de vigtigste aktører på markedet. Vi fik også en chance for at udvikle vores forretningsplan i samarbejde med både vores fremtidige kunder og vores fremtidige leverandører. Det var en rigtig accelerator,” siger Henrik Norlin fra Re:Newcell i en pressemeddelelse.

Blandt de udvalgte virksomheder til dette års forum er blandt andet to danske innovationer.

Man kan læse mere om innovative materialer her.